Mark Hofman
Mark Hofman OMT Specials 23 november 2020

Black Friday bij OneMoreThing: waarom schrijven we erover en verdienen wij eraan?

De week van Black Friday is aangebroken en dat betekent dat we bij OneMoreThing ook dit jaar weer de deals goed voor je in de gaten houden. De komende week zal je geregeld artikelen op de website zien verschijnen met een flinke lading aan deals, maar waarom doen wij dat precies? En belangrijker nog: verdienen wij aan deze artikelen?

Gezien het feit dat we de vragen vaker hebben gekregen leek het ons als redactie een goed idee om een antwoord te geven op beide vragen. Iets dat we in dit artikel dan ook doen.

Black Friday bij OneMoreThing

Op onze website schrijven we geregeld over goede deals of bijzondere acties die bepaalde winkels hebben. Iets dat je met bijzondere weken, zoals de Black Friday-week, meer dan anders ziet gebeuren. Maar waarom doen wij dat nu precies?

Het is eigenlijk heel erg simpel. We schrijven op dagelijkse basis over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van technologie. We vertellen je alles over de nieuwe iPhone, de aankomende iPad en kijken naar welke MacBook op dit moment de beste koop is. Wanneer een van deze veelbesproken producten vervolgens in de aanbieding is zien wij dat als redactie ook als nieuws. Want waar wij je misschien kunnen enthousiasmeren voor de aanschaf van een slimme speaker, vinden we het ook handig om je vervolgens te vertellen waar je deze het beste kan scoren.

Deze artikelen worden dus niet in opdracht van een klant gemaakt, maar puur door de redactie gemaakt om jullie de beste deals voor te schotelen.

“De deals zijn gewoon advertorials!”

Toch krijgen we vaak reacties dat we dit soort artikelen moeten labelen als advertorial en dat we dit puur en alleen doen, omdat een bepaalde partij geld in ons investeert. Maar dat is niet aan de orde.

Er zijn wel degelijk artikelen die ingekocht worden door bepaalde bedrijven, maar daar staat de OMT-redactie vervolgens helemaal los van. Wanneer we een artikel verkocht hebben zal een apart team van ons moederbedrijf het artikel verzorgen, zodat de redactie ten alle tijden onafhankelijk te werk kan gaan. Iets dat je duidelijk kunt zien aan de artikelen die het label Advertorial of Gesponsord hebben gekregen.

Wanneer jij een beste deals-artikel zonder het advertorial-label ziet staan, betekent het dat we als redactie zijnde bepaalde deals met onze doelgroep willen delen. Maar dat wil niet zeggen dat wij er helemaal niets voor krijgen.

Hoe verdient OMT aan de deals?

Wanneer wij een deals artikel met je delen kan het zijn dat het artikel voorzien is van affiliate linkjes. Dat houdt simpelweg in dat wij als redactie zijnde een klein percentage van jouw aankoop ontvangen. Voor jou verandert er niets en blijft een bepaald product even duur. Maar voor ons is het wel een aanzienlijk verschil. Wanneer jullie via onze website een product kopen, steun je simpel gezegd de website.

Het staat iedereen dus gewoon vrij om de producten te kopen waar ze willen en hoe ze willen. Als je er voor kiest om dit niet via onze website te doen, dan even goede vrienden natuurlijk. Wil je de website wel graag op deze manier steunen, dan zouden we een aankoop via onze website ontzettend waarderen.

Black Friday zorgt ervoor dat bedrijven als een gek met korting beginnen te gooien. Wij brengen je daar dus graag van op de hoogte. Niet, omdat we er zo rijk van worden. Wel, omdat we jullie op de hoogte willen brengen. Net zoals we dat bij het nieuws doen. Maar het hoeft geen geheim te zijn dat wanneer je een keer een product via een link in één van de artikelen koopt dat wij dan een klein percentage van het aankoopbedrag ontvangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Black Friday bij OneMoreThing: waarom schrijven we erover en verdienen wij eraan?
Sluiten