Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 23 november 2020

Apple past Windows-migratie assistent aan voor macOS Big Sur

Mocht je gebruik maken van een Windows-machine en wil je overstappen naar een Mac, dan heb je daarvoor de handige Windows-migratie assistent, die je hier kunt binnenhalen. Afgelopen weekend kreeg deze een belangrijke update, waardoor het geheel nu ook goed moet werken met macOS Big Sur.

Dit werd opgemerkt door website iMore. Door de update moet de migratie van je Windows-pc naar je gloednieuwe Mac nu vloeiend verlopen en kun je verder gaan met het bewerken van je documenten op de nieuwe pc.

Windows-migratie assistent klaar voor macOS Big Sur

macOS Big Sur werd op 12 november gelanceerd, waardoor het iets meer dan een week heeft geduurd voordat de update werd gedaan. Ik weet niet in hoeverre er problemen waren en hoeveel mensen er gebruik van maken, maar het is in elk geval goed dat het is doorgevoerd. Met de migratietool is het mogelijk om je huidige contacten, kalender-afspraken, email-accounts en meer vanaf je Windows pc over te zetten naar macOS, waardoor je makkelijker aan de slag kunt gaan. Apple zelf beschrijft de tool als volgt:

Windows Migration Assistant transfers your contacts, calendars, email accounts, and more from a PC. It migrates this data to the appropriate places on your Mac. After migrating data to your Mac, authorize your computer for iTunes Store purchases. It’s important to authorize before you sync or play content that you download from the iTunes Store.

Over macOS Big Sur

Zoals gezegd kun je sinds 12 november aan de slag met macOS Big Sur. Het zorgt er voor dat je Mac er weer wat frisser uit ziet. Zo heb je een Control Center dat je kent uit iOS en zijn er opties voor Widgets. Safari is een stuk sneller en vreet minder batterij en als je graag Youtube bekijkt, dan kun je dat nu doen in een 4K resolutie. Ook zijn er nieuwe mogelijkheden voor Berichten, Foto’s en Maps. Wil je meer lezen over de update? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Apple past Windows-migratie assistent aan voor macOS Big Sur
Sluiten