Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 25 november 2020

Apple TV+ toont eerste beelden van Cherry met Tom Holland

Tom Holland kennen we natuurlijk vooral als Spider-Man. In Cherry op Apple TV+ neemt hij de rol van een ex-soldaat op zich die worstelt met PTSS.

Tom Holland timmert hard aan de weg in Hollywood. Hij maakt indruk als de nieuwe Spider-Man en speelt Nathan Drake uit de beroemde gamereeks Uncharted die volgend jaar uit moet komen. Maar hij is niet alleen bezig aan bioscoopfilms, ook is hij volop bezig met een film voor Apple TV+. Vanity Fair heeft de eerste foto’s te pakken.

Tom Holland als Cherry

Holland speelt namelijk de hoofdrol in de oorlogsfilm Cherry. Dat lijkt in eerste instantie misschien wat gek, maar dat is het niet. De Apple TV+-film wordt gemaakt door de Russo broers die eerder verantwoordelijk waren voor Avengers: Endgame. Daar hebben ze dus al met Holland gewerkt.

Cherry gaat over een militair die terugkomt van de Irak-oorlog met PTSS. Daardoor gaat hij aan de drugs en om dat te bekostigen overvalt hij banken. Het pesonage van Holland is kwetsbaar en tegelijkertijd een hardhoofdige nobody die niet goed weet wat hij met zijn leven wil. Elke oplossing van zijn problemen maken die nog erger en ook op de universiteit wil het niet vlotten. Hij gaat vervolgens het leger in om te werken als hospik.

Dat avontuur in Irak loopt niet goed af. Hij voelt zich gekweld en beschadigd en om dat leed te verzachten gaat hij aan de drugs. Hoe wanhopiger hij wordt, hoe meer banken hij gaat overvallen. Een vrij heftige rol voor Holland dus.

Tom Holland Cherry Apple TV+
Van militair naar bankovervaller.

Een episch persoonlijk verhaal op Apple TV+

“Het is een epische film die vooral een persoonlijk verhaal vertelt. Het is als het ware een gespleten persoonlijkheid tussen de karakterstudie en een epische levenscyclus,” vertelt Anthony Russo tegen Vanity Fair.

Zijn broer Joe vult aan: “Hij legt een grote afstand af in 15 jaar. De film bestaat uit zes hoofdstukken die verschillende periodes laten zien, allemaal met een eigen toon. Ze zijn allemaal geschoten met verschillende lenzen en verschillend design. Eentje heeft magisch realisme, de ander, absurdisme en zelfs horror. Het is een rauwe film”

Cherry Tom Holland Apple TV Plus
Tom Holland in de hoofdrol.

Naast het vertellen van een indrukwekkend verhaal, hopen de broers ook dat de film zorgt voor empathie voor mensen die aan PTSS leiden in combinatie met een drugsverslaving.

Cherry gaat op 26 februari in première in de bioscoop. Twee weken later, vanaf 12 maart 2021 is de film te zien op Apple TV+.

Reageer op artikel:
Apple TV+ toont eerste beelden van Cherry met Tom Holland
Sluiten