Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 28 november 2020

Apple TV+: deze zes komedieseries zie je op de streamingdienst

Apple TV+ is de streamingdienst van Apple. Er komen dan ook steeds meer series naar het platform. Wij zetten de zes die er nu zijn op een rijtje.

Apple TV+ is nu iets meer dan een jaar oud. Waarschijnlijk heb je er al kennis mee kunnen maken aangezien je het één jaar gratis kreeg bij de aankoop van een nieuw Apple product. Ook maakt het deel uit van Apple One, de nieuwe abonnementsdienst van Apple.

Toch kunnen wij het ons voorstellen dat je lang niet alles hebt gezien. Wellicht heb je al een abonnement op Netflix of Amazon Prime Video, dus heb je niet veel tijd meer over om te kijken. Ook zijn de series wat onbekender, maar dat betekent niet dat ze minder goed zijn. In tegendeel, de komedieseries gooien hoge ogen op recensiesites als IMDb en Rotten Tomatoes. Wij zetten de zes titels die nu te zien zijn op een rijtje. Zo zie jij of er wellicht een bij je past.

Mythic Quest: Raven’s Banquet

Mythic Quest is een heerlijke serie vol met ‘nerdenhumor’ en dat kunnen wij zelf als nerds prima waarderen. De serie gaat over een succesvol gamingbedrijf dat wanhopig alles eraan doet om hun spel Mythic Quest aan de top te houden. Dat levert de meest bijzondere situaties op, op de werkvloer.

Dat deze komedie het goed doet, is eigenlijk geen verrassing. Het is ontwikkeld door hoofdrolspeler Rob McElhenney, die kennen we natuurlijk uit It’s Always Sunny in Philadelphia waar hij ook in schitterde. Opnames van het tweede seizoen beginnen op 30 november. In de tweede helft van 2021 moet het te zien zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=pMaPCYRPhY0

Dickinson

In deze serie zien we Hailee Steinfeld die in de rol kruipt van de bekende Amerikaanse schrijfster Emily Dickinson. Deze rebelse vrouw die leefde in de 19e eeuw werd ‘s werelds grootste dichteres. Desondanks komen er toch moderne thema’s naar voren en zien we een vrouw die vecht voor haar rechten. Gelukkig zitten er ook een hoop komische en vermakelijke momenten in.

De serie is voor Apple een succes, aangezien het de eerste serie van de streamingdienst is die een Peabody Award in de wacht wist te slepen. Vanaf januari is het tweede seizoen van Dickinson te zien.

Trying

Trying is misschien wel de meest onbekende serie in dit lijstje. Toch is dat onterecht, want de serie scoort  een dikke 7,5 op IMDb. Het is dan ook de ideale film om samen met je partner te kijken.

Jason en Nikki willen maar al te graag een baby, maar dat is juist het enige wat ze niet kunnen krijgen. Ze kiezen er daarom ook voor om er eentje te adopteren. Met bijzondere vrienden, verschrikkelijke familie en hun chaotische leven belooft dat ook een grote chaos te worden. Denkt het adoptiebureau dat de twee wel klaar zijn voor het ouderschap?

Central Park

Heb je ooit een animatieserie gezien die vol zit met bijzondere liedjes? Dat is Central Park. En nee, dat is zeker niet slecht, deze liedjes zitten net zoals de serie vol met kwaliteit. Daarnaast zit het ook vol met humor. De serie wordt gemaakt door de bedenkers van Bob’s Burgers. Die animatieserie is al jarenlang een succes.

Central Park gaat over een familie die in het gelijknamige park in New York woont. Ze proberen het te beschermen, maar er is een gemeen oud vrouwtje dat de grond het liefst gebruikt om er een hotel te bouwen.

Little America

Amerika is het land van de immigranten. Bijna elke inwoner heeft dan ook voorouders die niet van Amerikaanse bodem komen. De komedieserie Little America volgt de verhalen van immigranten in het land. De grappige, romantische, inspirerende en verrassende gebeurtenissen waarmee ze te maken krijgen. Juist nu zijn die verhalen meer relevant dan ooit tevoren.

De gebeurtenissen in deze serie zijn gebaseerd op echte verhalen die zijn gepubliceerd in Epic Magazine. De serie kun je met recht een succes noemen, aangezien het 95 procent scoort op Rotten Tomatoes.

https://www.youtube.com/watch?v=xCke0hXoCf8

Ted Lasso

We bewaren de leukste komedieserie op Apple TV+ en tegelijkertijd een van de beste series van het jaar voor het laatst. Ted Lasso heeft alles wat een goede komedie juist in deze tijd moet hebben. Natuurlijk zit het vol met humor, maar heeft af en toe ook emotionele momenten en zit vol met positivisme.

Het gaat over een american footballcoach die in Engeland een normale voetbalclub gaat leiden. Dat levert natuurlijk een hoop verwarring op en laat prima de tegenstellingen zien tussen Europa en de Verenigde Staten. Ted Lasso zelf is een bijzonder karakter met een warm karakter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple TV+: deze zes komedieseries zie je op de streamingdienst
Sluiten