Apple TV+ haalt grote naam binnen als showrunner voor Shantaram

Door: Jeroen Kraak - 0 reacties
Apple TV Plus Apple TV+
(Afbeelding: Apple)

Shantaram is een van de series die op de planning staat voor Apple TV+. Het heeft nu Steven Lightfoot aangetrokken als showrunner.

Shantaram is een van de grote namen die naar Apple TV+ komt. De streamingdienst is al een tijdje met de serie bezig, maar lag al sinds februari stil vanwege een vertraging in scripts. Het heeft dan ook een flinke vertraging opgelopen. Nu gaat het weer verder en heet het een nieuwe showrunner gevonden, meldt Deadline.

Steven Lightfoot gaat werken aan Shantaram

Steven Lightfoot gaat die rol namelijk op zich nemen voor Apple TV+. Hij was eerder als excutive producer van series als Hannibal en The Punisher. Hij vervangt Eric Warren Singer (American Hustle). Naast de rol van showrunner sloot hij ook nog een overal-deal voor een aantal jaren bij Apple TV+ om nog meer content te gaan maken.

Shantaram is de eerste echt internationale serie van Apple TV+. De serie speelt zich af op twee verschillende continenten. Er wordt gefilmd in Australië en India. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Gregory David Roberts dat inmiddels 6 miljoen keer is verkocht.

Het gaat over een man die Australië ontvlucht vanwege een gevangenisstraf en gaat wonen in Bombay. Hij verbreekt banden met vrienden en familie en start een nieuw leven in de sloppenwijken. Ook daar krijgt hij te maken met de onderwereld.

Van Marvel naar Apple TV+

Lightfoot heeft alle tijd voor zijn nieuwe rol omdat een contract tussen hem en Marvel TV is beëindigd. Dat is het gevolg van de coronacrisis, waardoor er is besloten om te bezuinigen. Eerder was hij voor de maatschappij onder andere werkzaam aan The Punisher.

Nu is hij ook bezig aan de miniserie Behind Her Eyes die in 2021 op Netflix moet verschijnen. Wanneer Shantaram naar Apple TV+ komt, is helaas nog niet bekend.

Reacties

0 reacties