Mark Hofman
Mark Hofman App Store 1 november 2020

Apple TV: 5 apps die het proberen meer dan waard zijn

De Apple TV heeft, net de MacBook en de iPhone, een eigen toegewijde app store. Het is mogelijk om verschillende applicaties te downloaden om, bijvoorbeeld, je favoriete content te bekijken.

Maar welke apps zijn anno 2020 nu echt het proberen waard? In dit artikel zetten we er vijf voor je op een rij!

#1 Streamingdiensten op je Apple TV

Netflix iOS app komt nog niet naar de Mac
De streamingdienst

Er zullen weinig mensen zijn die er geen gebruik van maken: streamingdiensten. Het maakt niet uit of je gebruik maakt van Netflix of Amazon Prime Video, ze zijn allemaal beschikbaar voor je Apple TV. Het is dan ook voor de meeste mensen een reden om het product in huis te halen.

In Nederland zijn naast eerder genoemde diensten ook Disney+, NLZIET, Pathé Thuis en Videoland te downloaden. Een goede tip is overigens ook om de NPO-app op je Apple TV te zetten. Hierdoor is het mogelijk om bepaalde tv-programma’s makkelijk terug te kijken.

#2 Apple Arcade

Apple Arcade
Klik/tap voor groter

Zoals gezegd zullen de meeste mensen een Apple TV aanschaffen om daar vervolgens content op te bekijken. Maar wist je dat het ook mogelijk is om games op het apparaat te installeren?

Naast het aanbod van de App Store is het ook mogelijk om gebruik te maken van Apple’s eigen toegewijde dienst: Apple Arcade. Met een abonnement van €4,99 per maand krijg je toegang tot een collectie die bestaat uit meer dan 100 verschillende titels.

Je hoeft overigens niet te hannesen met de afstandsbediening voor het spelen van games. Het is mogelijk om een PlayStation 4 of Xbox One controller aan te sluiten.

#3 YouTube voor Apple TV

macOS Big Sur YouTube 4K 16x9
Logo

Wie de Apple TV in de huiskamer heeft staan, die moet zeker eens de YouTube app proberen. Het platform biedt al jaren meer dan alleen kattenfilmpjes en dubbele regenbogen. Naast het feit dat producties steeds professioneler worden, staan er ook hele documentaires op het platform.

Het maakt niet uit waar je graag naar kijkt op het platform, de app is zeker een aanrader!

#4 Apple Music / Spotify

Apple Music iOS 14 muziek-app icon 16x9
Music

Het maakt niet uit welke dienst je precies gebruikt, maar het is best wel handig om een muziek-streamingdienst op je Apple TV te installeren. De kans is namelijk vrij groot dat jij gebruikt maakt van een paar goede boxen om de audio van je televisie af te spelen.

Het is wat dat betreft best lekker om via je televisie je favoriete muziek aan te kunnen zetten. Of je nu aan het koken bent of met een rustig muziekje op de achtergrond een dutje wil doen: het kan allemaal!

#5 NASA voor Apple TV

NASA
Het logo

Een persoonlijke favoriet die niet voor iedereen is weggelegd. Maar wie enigszins interesse heeft in de ruimtevaart, die doet zichzelf zeker een plezier met de NASA app. Naast het laatste nieuws krijg je via deze applicatie ook prachtige beelden te zien, is het mogelijk om NASA TV te volgen en kijk je naar livestream-beelden van de ISS.

Er zijn talloze applicaties beschikbaar voor de Apple TV. Daarom zouden we graag een nieuwe lijst samenstellen met de lezers van OMT! Laat in de reacties achter wat jou favoriete app is en ook vooral waarom! 

Reageer op artikel:
Apple TV: 5 apps die het proberen meer dan waard zijn
Sluiten