Apple stopt samenwerking met Pegatron na arbeidsovertredingen

Door: Jelle van Es - 3 reacties
Pegatron
(Afbeelding: Pegatron)

Apple heeft laten weten om de samenwerking met het Taiwanese Pegatron. Er werd met die partij samengewerkt voor het in elkaar zetten van verschillende iPhone-modellen.

Volgens Bloomberg komt er een einde aan de samenwerking, nu ontdekt is dat Pegatron arbeidsovertredingen heeft begaan binnen het zogenaamde student worker’s program. Er waren al langer berichten dat er veel mis ging bij het bedrijf.

Apple stopt samenwerking met Pegatron

Pegatron is een bedrijf dat in Taiwan is gevestigd, maar ook verschillende fabrieken in China heeft. Daar zou het tegen de 90.000 werknemers in dienst hebben. En de laatste weken is volgens Apple naar boven gekomen dat er overtredingen zijn begaan. Werknemers die eigenlijk student waren, werden niet zodanig opgegeven en werd opgedragen om in de nacht door te werken en vele overuren te maken. Dat is in strijd met de regels die Apple voor hun suppliers heeft opgegeven. En Pegatron zou er veel aan gedaan hebben om deze misstanden te verdoezelen. Nu het uit is gekomen, worden de banden voorlopig gebroken totdat het bedrijf zijn zaakjes weer op orde heeft.

Werknemers van Pegatron (Afbeelding: Pegatron)

Pegatron is één van de grote partners die Apple gebruikt om zijn iPhone-lijn in productie te nemen. Andere partijen bestaan uit Foxconn en Hon Hai Precision Industry Co. Ook daarbij gaat niet altijd alles volgens de regels, maar is in het verleden al ingegrepen. Of het vandaag de dag een pretje is om daar te werken is overigens maar zeer de vraag.

Effect op de iPhone 12-voorraad

Met de introductie van de iPhone 12 is het aan Apple gelegen om met meer partijen samen te werken om zo te kunnen voorzien in de hoge vraag. Het is nu de vraag in hoeverre dit besluit impact gaat hebben op de toekomstige voorraad. Volgens Bloomberg zou het besluit vooral voor Pegatron impact kunnen hebben voor toekomstige bestellingen in 2021.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  icegodd

  Stop dan ook met samenwerking in China “arbeidsovertredingen”.

  Apple is PRO #BLM en anti-slaven, China heeft voor beide een trofee staan.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Of het vandaag de dag een pretje is om daar te werken is overigens maar zeer de vraag

  beetje losse bewering

 • Profielfoto
  interFACE

  beetje losse bewering

  Ik denk dat het zelfs een understatement is. Google ’t eens en je zal zien dat het zwaar afzien is in die fabrieken.