Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 12 november 2020

Apple Silicon M1 Chip in MacBook Air werkt beter dan een MacBook Pro

Deze week kondigde Apple de eerste MacBook Air, MacBook Pro en Mac mini met de M1 Apple Silicon chips aan. En het ziet er naar uit dat deze nieuwe reeks behoorlijk goed gaat werken.

Dat is althans hetgeen dat we kunnen opmaken op basis van de eerste benchmarks met de nieuwe chip. Deze werden gepubliceerd op de website van Geekbench, die weer zijn opgepakt door Macrumors.

MacBook Air
Het score overzicht van Geekbench

Eerste test MacBook Air veelbelovend

Het gaat om een test met de MacBook Air die voorzien is van de M1 chip en 8GB aan Ram kent. Deze kent een single-core score van 1687 en een multi-core score van 7433. Voor de single core score is indrukwekkend. De nieuwe Air weet beter te scoren dan alle beschikbare iOS apparaten. Ter vergelijking: een iPhone 12 Pro kent een single-core score van 1584 en een A14 iPad Air komt op 1585 uit. Hieronder een overzicht.

De single core score

Kijken we naar de multi-core prestaties, dan scoort de nieuwe MacBook Air ook goed. Nee, hij is niet de beste op de markt, maar is bijvoorbeeld wel beter dan de MacBook Pro-reeks die in 2019 werd uitgebracht. En dat is toch wel indrukwekkend. Bekijk hieronder de score.

De multi-core score

Daarmee ziet het er naar uit dat de nieuwe MacBook Air met de Apple Silicon M1 Chip werkt zoals Apple hoopt dat het doet. Dat gaat er hopelijk voor zorgen dat de nieuwe laptop een fijne upgrade is wanneer je al een tijdje geen nieuwe variant in huis hebt gehaald.

Nog even wachten

Wanneer je echt niet kunt wachten op de nieuwe modellen, dan is het mogelijk om die nu al te bestellen. Wanneer je dat doet, dan krijg je als het goed is het product op 17 november geleverd. Wil je meer lezen over de aankondigingen die tijdens het laatste Apple-evenement zijn gemaakt? Bezoek dan hier ons artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Silicon M1 Chip in MacBook Air werkt beter dan een MacBook Pro
Sluiten