Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 27 november 2020

Apple patenteert nieuwe MacBook Touch Bar met Force Touch-technologie

Terwijl we wachten op MacBooks die een nieuw design gaan krijgen, duikt er een interessant patent op van Apple met betrekking tot de Touch Bar. Het is echter niet duidelijk of Apple die verandering ook doorvoert voor nieuwe modellen, dus daar zullen we voorlopig nog even op moeten wachten.

Het patent is gepubliceerd door de US Patent & Trademark Office (USPTO) en laat een versie van de Touch Bar zien met Force Touch-technologie aan boord. Voor de rest oogt de Bar hetzelfde. Force Touch-sensoren werden voor het eerst geïntroduceerd voor de eerste generatie Apple Watch. Doordat de Apple-smartwatch deze technologie aan boord heeft, kan het apparaat meten hoeveel druk je uitoefent op het scherm. Op basis van die hoeveelheid druk kan bepaald worden welke actie uitgevoerd wordt. Nu lijkt het erop dat Apple dergelijke technologie dus ook in de Touch Bar van de MacBook Pro wil verwerken.

Touch Bar MacBook Pro met Force Touch

Force Touch-technologie werd al eens eerder geïntroduceerd voor de MacBook Pro. Sinds 2015 zit de technologie namelijk ook in de trackpad van de laptop, zodat die een mechanische knop kan emuleren (zonder hem daadwerkelijk te hebben). Vervolgens werd de iPhone 6s ook voorzien van Force Touch in datzelfde jaar. Apple besloot voor de lancering van de meest recente iPhones om afstand te nemen van de mogelijkheid, omdat het niet altijd nodig is om te bereiken wat je ermee wil bereiken op een smartphone. Het scherm ingedrukt houden doet namelijk vrijwel hetzelfde.

Patent MacBook Pro
MacBook Pro-patent voor Touch Bar

De terugkeer van Force Touch?

Bovendien is het zo dat de Apple Watch ook al een tijdje niet meer beschikt over Force Touch. Maar dat betekent dus niet dat Apple helemaal klaar is met de technologie, aangezien die dus kan opduiken in andere producten — zoals de MacBook Pro. Het patent dat onlangs gepubliceerd werd laat zien dat het idee in mei 2019 ingediend werd. Het is niet te zeggen of we volgend jaar een MacBook Pro krijgen met een uitgebreide Touch Bar of dat Apple gewoon het idee alvast heeft willen vastleggen. We zullen dat dus allemaal moeten afwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple patenteert nieuwe MacBook Touch Bar met Force Touch-technologie
Sluiten