Apple-ontwikkelaars blij met App Store-prijsdaling volgens Apple

Door: Jelle van Es - 0 reacties
Apple Stores
(Afbeelding: AFP / Morris Mac Matzen)

Per 1 januari gaat Apple wat vriendelijker zijn voor de App Store-ontwikkelaars die niet bakken met geld binnenhalen. Apps die minder dan een miljoen dollar per jaar binnenhalen hoeven straks nog maar 15 procent af te dragen in plaats van 30 procent.

Dit maakte Apple zelf een tijdje geleden bekend. En nu zou het bedrijf naar aanleiding van deze wijziging een persbericht hebben uitgestuurd waarbij ontwikkelaars volgens apple in de nopjes zijn.

App Store-ontwikkelaars zijn blij volgens Apple

En daarbij heb je altijd wel een beetje het gevoel van ‘wij van WC-eend’. Dat neemt niet weg dat het gewoon goed nieuws is voor ontwikkelaars. In plaats van dat je 300.000 dollar op 1 miljoen dollar kwijt bent, draag je straks slechts 150.000 dolllar af mocht je dit maximale bedrag halen. En met dat extra geld kun je diverse ontwikkelingen doorvoeren. Of jezelf uit betalen, zodat je genoeg geld hebt voor die ene dure Mac Pro. Macrumors heeft een aantal quotes uit het persbericht gehaald. Dit zegt Christian Selig, die de Apollo app voor Reddit heeft gemaakt:

“This made my morning. This will legitimately help so much. It’ll make decisions like hiring on extra help, or acquiring better gear, going to conferences, doing more advertising, etc., much easier to justify, and it really means a lot to me that Apple is doing such an awesome thing! It’s going to help my business a ton.”

En Curtis Herbert, de maker van Slopes Ski & Snowboard, deelde dit mee:

“I was very excited to wake up to the news. This translates to a 21 percent increase in revenue for us, which is huge. It lowers the bar for new developers trying to start a business. As COVID has hit many of us hard this year, this is a much-needed break that will help many of us weather the storm.”

Grote bedrijven blijven morren

Hoewel dit een mooie geste van Apple is richting de kleinere ontwikkelaars, zijn er nog steeds de problemen met de grote partijen, zoals Epic, Spotify, Microsoft en de vele anderen. Die blijven stellen dat de afdracht van 30 procent te veel is en niet meer van deze tijd is.

Reacties

0 reacties