One More Thing: Apple gaat voor hattrick met nieuw event op 10 november

Door: Mark Hofman - 8 reacties
One More Thing Apple evenement
(Afbeelding: Apple)

Apple zit alles behalve stil. Na het Time Flies evenement van september en het Hi, Speed evenement van oktober, kunnen we in november nog een evenement verwachten. Er is namelijk nog One More Thing

Op 10 november zal het evenement plaatsvinden. Vanaf 19:00 uur Nederlandse tijd is er wederom een livestream te volgen waarin Apple, hoogstwaarschijnlijk met een productiewaarde van jewelste, een aantal nieuwe producten aan de wereld toont.

Apple’s One More Thing evenement

Terwijl er officieel gezien nog weinig bekend is over het evenement, denken we inmiddels wel te weten wat Apple voor ons in petto heeft. Het bedrijf uit Cupertino heeft tijdens WWDC20 aangekondigd dat we voor het einde van het jaar nog nieuwe Macs te zien krijgen met Apple Silicon, de eigen ARM-chip van het bedrijf. Nadat Apple in september nieuwe iPad-modellen liet zien en de nieuwe iPhones ook onthuld zijn, is de kans dus best groot dat dit evenement om de Mac draait. Zeker gezien het feit dat het afgelopen kwartaal het beste kwartaal voor de Mac ooit was.

One More Thing evenement Apple
De uitnodiging (Afbeelding: Apple)

Verder zijn er nog een aantal zaken die bij vorige evenementen ontbraken. Denk bijvoorbeeld aan de komst van de AirPods Studio en AirTags. Benieuwd wat onze verwachtingen zijn? Lees dan zeker even dit artikel.

Time Flies op 15 september

Tijdens het Time Flies evenement, dat op 15 september 2020 gehouden werd, zagen we een aantal verschillende producten voorbij komen. We zagen bijvoorbeeld de achtste generatie iPad verschijnen, maar ook een compleet vernieuwde iPad Air (2020). Daarnaast kreeg de wereld er twee nieuwe Apple Watch-modellen bij. Zo maakten we niet alleen kennis met de Series 6, maar ook met een nieuw model: de SE. Net als bij de iPhones is de SE voorzien van mindere specificaties, maar ook een lagere prijs.

Verder deed Apple de A14 Bionic Chip uit de doeken (voor de iPad Air), introduceerde het bedrijf de Apple One dienst en rolde het iOS 14, tvOS 14 en watchOS 7 uit.

Apple iPhone 12 op 13 oktober

Een maand geleden, tijdens het Hi, Speed evenement, kregen we dan eindelijk de nieuwe iPhone 12 serie te zien. Althans, niet voordat het bedrijf uit Cupertino de HomePod mini aankondigde. De nieuwe serie bestaat zoals verwacht uit vier verschillende modellen: de 12 mini, de 12, de 12 Pro en de 12 Pro Max. Allemaal voorzien van een vernieuwd ontwerp, een krachtigere A14 Bionic chip en nieuwe afmetingen.

De iPhone 12 en 12 Pro liggen inmiddels in de winkels, vanaf volgende week zijn ook de 12 mini en de 12 Pro Max te koop. De pre-orders voor die laatste twee gaan vanaf aanstaande vrijdag van start.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Waarschijnlijk ook het meest interessante event dan Apple dit jaar houdt.
  De vorige events waren totaal niet boeiend. Wie zit er nu nog te wachten op een commerciele presentatie van de zoveelste iPhone…. Dat interesseert mij werkelijk totaal niet meer. Een nauwelijks gewijzigd uiterlijk en een paar nieuwe features – Jeeez dat sommigen daar nog warm voor lopen…

  Nu! Eindelijk weer eens wat vernieuwing op het gebied van computers en een kijkje in de toekomst die Apple voor ogen heeft. Ik ben voornamelijk benieuwd of men aan de ‘touch screen’ gaat en of er een iPad Pro met MacOS komt.

  Apple zal dat dan uiteraard als innoverend bestempelen, maar we weten allemaal dat Microsoft dit in haar Surface computers al jarenlang toepast. Hoe dan ook, ik kijk daar wel naar uit.

 • Profielfoto
  Matador

  polansky op 3 november 2020 09:16
  Wie zit er nu nog te wachten op een commerciele presentatie van de zoveelste iPhone…. Dat interesseert mij werkelijk totaal niet meer. Een nauwelijks gewijzigd uiterlijk en een paar nieuwe features – Jeeez dat sommigen daar nog warm voor lopen…

  Hangt er maar vanaf. Als je al in de running was voor een nieuwe telefoon, dan vind je het misschien wel interessant. Mensen die een recente Mac hebben gekocht, hebben wellicht jou reactie op het event van 10 november.

 • Profielfoto
  Matador

  polansky op 3 november 2020 09:16
  Ik ben voornamelijk benieuwd of men aan de ‘touch screen’ gaat en of er een iPad Pro met MacOS komt.

  Da’s twee keer hetzelfde.

 • Profielfoto
  RW076

  @Polansky En wie ben jij dat jouw mening opeens heel belangrijk zou zijn?

  M.a.w het eerste gedeelte van je post kun je veel beter voor jou houden op een openbaar discussieforum, doet totaal niet terzake wat jij vind.

  Je 2e stukje kan dan weer prima wel, al is je 3e stukje weer jammer (maar nog steeds valide).

 • Profielfoto
  icegodd

  ik ga het niet meer kijken reden: telsell, pro fake black (ik mag het zeggen) en teveel CGI

 • Profielfoto
  Night

  Een iPad met macOS? Ik geloof dat je iets gemist hebt, maar het gaat eerder de richting op van i(pad)OS naar de desktop.

 • Profielfoto
  Frans

  Ik zie toch 3 verschillende productlijnen met 3 verschillende OS varianten, die perfect passen bij 3 verschillende gebruiksscenario’s. Ik zie Apple daar niet snel van afwijken.

  De iPhone lijn, klein scherm, eenvoudig mobiel gebruik, iOS met een volledige touch interface.

  De Mac lijn, grote schermen, desk/lap gebruik, power users, een volwaardig en krachtig macOS met een volledige muis/trackpad-toetsenbord ondersteuning.

  Daar tussenin de iPad lijn, schermen van ca. 10-12”, mobiel en desk/lap gebruik, voor velen het ideale hybride werkpaard, iPadOS met een combi van touch, muis/trackpad en toetsenbord.

 • Profielfoto
  polansky

  RW076 op 3 november 2020 12:58
  @Polansky En wie ben jij dat jouw mening opeens heel belangrijk zou zijn?

  M.a.w het eerste gedeelte van je post kun je veel beter voor jou houden op een openbaar discussieforum, doet totaal niet terzake wat jij vind.

  Je 2e stukje kan dan weer prima wel, al is je 3e stukje weer jammer (maar nog steeds valide).

  Alsof JOUW mening ertoe doet. Als je iets niet wilt horen lees je eroverheen.

  Reactie aangepast door moderator. Vriendelijk blijven voor elkaar!