Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 2 november 2020

Apple One-gebruikers krijgen hun geld terug voor diensten die ze al hebben

Apple One is sinds vrijdag beschikbaar. Gebruikers die al een dienst van Apple afnemen krijgen geld terug als ze overstappen.

Sinds vrijdag kun je gebruikmaken van Apple One. In dit lidmaatschap worden verschillende Apple -diensten samengevoegd tot één abonnement. In totaal kun je 6 tot 8 euro besparen dan wanneer je alle diensten los zou aanschaffen.

Apple One is live

In het abonnement van Apple One betaal je 14,95 of 19,95 per maand afhankelijk van welke deal je kiest. Daarbij zit Apple Music, Apple TV Plus, Apple Arcade en iCloud inbegrepen. Je kunt voor iCloud kiezen tussen 50 en 200 GB. Helaas is dat niet flexibel aan te passen, wel kun je los meer aankopen.

Het is een interessante deal, vooral als je alle diensten gebruikt. Het wordt echter een stuk minder interessant als je al een abonnement hebt afgesloten op een van de diensten dat nog een tijdje doorloopt. Gelukkig komt Apple daarvoor nu met een oplossing.

Krijg geld terug

Apple gaat namelijk geld teruggeven aan mensen die al een jaarabonnement hebben afgesloten op bijvoorbeeld Arcade of TV Plus. Verschillende gebruikers over de wereld melden dat ze een ‘pro-rated refund’ krijgen. Dat betekent dat je het geld voor de resterende tijd terugkrijgt. Dit gaat Apple automatisch toepassen nadat de proefperiode van een maand is afgelopen.

De Nederlandse versie van Apple One is niet zo uitgebreid als die in een aantal andere landen. Daar heeft het ook een speciaal Premium-abonnement. Naast dezelfde diensten in Nederland beschikken deze ook over Apple News (een soort Blendle) en Apple Fitness Plus. Apple kan dit echter niet in Nederland aanbieden omdat deze diensten hier nog niet zijn gelanceerd door het bedrijf.

Om gebruik te maken van Apple One ga je naar de App Store, daar klik je op jouw profiel rechtsboven. Hierin ga je vervolgens naar abonnementen. Daar zie je het iccoontje van Apple One verschijnen en kun je het gaan proberen.

Reageer op artikel:
Apple One-gebruikers krijgen hun geld terug voor diensten die ze al hebben
Sluiten