Apple maakt winnaars van tweede Apple Music Awards bekend

Door: Mark Hofman - 5 reacties
Apple Music Awards 2020
(Afbeelding: Apple)

Apple heeft vanmiddag, door middel van een persbericht, de winnaars van de tweede Apple Music Awards bekendgemaakt. Het gaat in de woorden van het bedrijf om de beste en meest gewaagde artiesten van het afgelopen jaar.

Vier verschillende artiesten hebben dit jaar een titel weten te pakken en worden voorzien van een special ontworpen award.

Apple Music Awards 2020: dit zijn de winnaars

Na het succes van vorig jaar heeft Apple besloten om ook in 2020 de Apple Music Awards uit te reiken. Zoals gezegd behoren de winnaars tot de beste en de meest gewaagde artiesten van het afgelopen jaar. Het feest rondom de awards moet nog komen, maar de winnaars zijn wel al bekend.

Er zijn vijf verschillende categorieën waaruit vier verschillende winnaars komen. Het gaat om de volgende artiesten:

 • Lil Baby | Artiest van het jaar
 • Megan Thee Stallion | Talent van het jaar
 • Taylor Swift | Songwriter van het jaar
 • Roddy Ricch | Beste nummer van het jaar
 • Roddy Richh | Beste album van het jaar

Rody Ricch heeft dus niet alleen een award ontvangen voor zijn nummer ‘The Box’, maar ook het album ‘Please Excuse Me For Being Antisocial’ waar het nummer ook op staat. Taylor Swift heeft haar award te danken aan het album Folkore en Megan Thee Stallion o.a. aan haar samenwerking met Cardi B voor het nummer WAP. Lil Baby is benoemd tot artiest van het jaar door het succes van o.a. zijn hitalbum ‘My Turn’.

Speciaal evenement in december

Zoals gezegd heeft Apple plannen om de Apple Music Awards te vieren met een speciaal evenement. Of eigenlijk moeten we zeggen: een week met speciale evenementen. Tijdens die week krijgen we speciale optredens, evenementen voor fans en nog heel veel meer. De week wordt op maandag 14 december afgetrapt en is via een livestream te volgen. Deze streams worden uitgezonden op Apple Music, Apple Music TV en de Apple TV-app.

Wil je meer achtergrond over de winnaars van de Apple Music Awards 2020? Check dan zeker even het artikel dat Apple zelf publiceerde.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  ¿`„

  5 seconden geluisterd naar dat clipje.niet aan te horen. De autotune in overdrive maakt dat mij. Oren nog nabloeden. Echt vreselijk.

 • Profielfoto
  Richard74

  Veel slechtere nummers kun je niet maken. Maar Apple moet even lekker politiek correct doen denk ik.

 • Profielfoto
  hansz

  Komt inderdaad over als een politieke keuze want op het over hypte Barby-popje Tylor Swift na, komt het allemaal uit dezelfde hoek vandaan. Rap met veel overheersende bas, waarvan er 1000 in een dozijn gaan.

 • Profielfoto
  Kevin

  Wat een politiek correcte bullshit.

 • Profielfoto
  App69

  Blijkbaar kennen ze TOOL niet bij .