Mark Hofman
Mark Hofman App Store 19 november 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple M1 Macs gebruiken voor Windows games en apps? Het is mogelijk!

De nieuwe M1 Macs van Apple, die het bedrijf uit Cupertino vorige week onthulde, zijn in de mogelijkheid om windows software te draaien. De nieuwe computers verliezen de Boot Camp ondersteuning, maar CodeWeavers komt nu al met een alternatief.

Mensen die naast macOS en iOS applicaties ook behoefte hebben aan het draaien van Windows-apps, kunnen dit dus gewoon doen. De nieuwe CrossOver20 software maakt dit mogelijk.

Windows-apps op nieuwe M1 Macs van Apple

Apple biedt talloze applicaties en ondersteuning voor software aan op zijn computers, maar de nieuwe M1 Macs bieden meer dan ooit tevoren. Op de apparaten is het mogelijk om niet alleen macOS applicaties, maar ook iOS applicaties te draaien. Toch zijn er mensen die voor bepaalde doeleinden Windows-software nodig hebben. CrossOver 20 maakt dit mogelijk en de software is dus te gebruiken op de M1 Macs. Dat maakt ontwikkelaar CodeWeavers bekend in een blog post.

Het is wel vrij opvallend dat het bericht naar buiten gebracht wordt. Zowel Apple als Microsoft hebben gezegd dat de nieuwe ARM-Macs voorlopig geen Windows ondersteunen. Ontwikkelaars van CodeWeaver hebben het desondanks toch voor elkaar gekregen. CrossOver20 draait op de nieuwe M1 Macs door middel van de Rosetta 2 technologie, waar veel apps op dit moment nog op draaien.

In een video op YouTube is te zien dat het programma werkt. Al is wel duidelijk te zien dat er flink wat vertraging mee gepaard gaat. De beelden bekijk je hieronder:

Wat is CrossOver?

CrossOver is een platform dat gebaseerd is op Wine. Dat is een open-source project dat ervoor zorgt dat je Windows programma’s en games kunt draaien op macOS. Het is namelijk zo dat bepaalde software geen ondersteuning biedt voor het besturingsysteem van Apple. Met behulp van het platform is het mogelijk om deze ondersteuning alsnog te krijgen.

Wil je meer te weten komen over CrossOver20 en de ondersteuning voor de nieuwe M1 Macs? Lees dan hier het bericht van de ontwikkelaar zelf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple M1 Macs gebruiken voor Windows games en apps? Het is mogelijk!
Sluiten