Apple legt MagSafe gedetailleerd uit in Accessory Design Guidelines

Door: Wesley Akkerman - 4 reacties
iPhone 12 Pro
(Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Apple heeft de Accessory Design Guidelines voorzien van een update, met daarin meer uitleg over de draadloze oplader MagSafe. Omdat elke iPhone 12 ondersteuning aanbiedt voor de accessoire, is het goed om te zien dat er nu meer info over is. Het zal misschien niet voor iedereen interessant zijn; maar als je er meer over wil weten, dan is dit je kans.

Eigenlijk zijn de Accessories Design Guidelines bedoeld voor andere bedrijven. Het zijn de bedrijven die verschillende, gecertificeerde accessoires willen maken voor verscheidene Apple-producten, zoals de iPhone, iPad en Apple Watch. Die richtlijnen zijn deze week geüpdatet, waardoor er nu meer informatie beschikbaar is over de werking van MagSafe, de draadloze oplader die Apple introduceerde met de iPhone 12-lijn. Je kunt die informatie vinden in een onlangs geüpload pdf-bestand. Let op: als je op de link klikt, dan download je het bestand naar je computer.

Apple MagSafe
Apple MagSafe oplader (Afbeelding: Apple)

Meer info over MagSafe

In het document vind je bijvoorbeeld informatie over de specificaties die accessoiremakers moeten volgen als ze iets met MagSafe willen doen. Zo mag een hoesje niet dikker zijn dan 2,1 millimeter, al raadt Apple daarnaast aan dat hoesje niet dikker te maken dan 2,0 millimeter. Verder is het zo dat fabrikanten ervoor dienen te zorgen dat hun accessoire werkt met zowel de oplader als de Leather Wallet. Omdat het systeem werkt met magneten, is het niet de bedoeling dat hoesjes zelf magneten aan boord hebben. Want anders kan het gebeuren dat het draadloze oplaadsysteem zijn werk niet goed doet.

Ook is er gedacht aan ander soort gebruikersgemak. De MagSafe-oplader is een product voor het gemak van de gebruiker, dus is het fijn als het niet te veel moeite kost hem te gebruiken. Daarom moeten gebruikers in staat zijn de oplader te verwijderen met een maximaal krachtniveau tussen de 800 en 1000 gramkracht.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Ben ik eindelijk de enige die echt hiervan totaal niet de meerwaarde van inziet? In plaats van dat je een kabeltje in je telefoon moet stoppen, moet je een grote schijf tegen je telefoon aandrukken. Hoezo is dat een vooruitgang?

 • Profielfoto
  Mark Hofman

  Henk Jan de Bruijn op 3 november 2020 12:12

  Ben ik eindelijk de enige die echt hiervan totaal niet de meerwaarde van inziet? In plaats van dat je een kabeltje in je telefoon moet stoppen, moet je een grote schijf tegen je telefoon aandrukken. Hoezo is dat een vooruitgang?

  Ik heb MagSafe inmiddels drie weken in gebruik en ben het helemaal met je eens Henk Jan. Het enige voordeel wat ik op dit moment kan bedenken is dat je tegelijkertijd de Lightning-port nog kan gebruiken voor accessoires, maar ook dit heb ik nog niet gedaan.

 • Profielfoto
  iDeMi

  Henk Jan de Bruijn op 3 november 2020 12:12
  Ben ik eindelijk de enige die echt hiervan totaal niet de meerwaarde van inziet? In plaats van dat je een kabeltje in je telefoon moet stoppen, moet je een grote schijf tegen je telefoon aandrukken. Hoezo is dat een vooruitgang?

  De reden is waarschijnlijk dat toekomstige iPhones geen connectors meer zullen hebben. Alles draadloos dus.

 • Profielfoto
  Mark Hofman

  iDeMi op 3 november 2020 13:40

  Henk Jan de Bruijn op 3 november 2020 12:12
  Ben ik eindelijk de enige die echt hiervan totaal niet de meerwaarde van inziet? In plaats van dat je een kabeltje in je telefoon moet stoppen, moet je een grote schijf tegen je telefoon aandrukken. Hoezo is dat een vooruitgang?

  De reden is waarschijnlijk dat toekomstige iPhones geen connectors meer zullen hebben. Alles draadloos dus.

  Maar MagSafe kunnen we niet draadloos noemen, toch? De kabel zit een stuk hoger, maar zit wel degelijk vast aan de iPhone…