Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 3 november 2020

Apple legt MagSafe gedetailleerd uit in Accessory Design Guidelines

Apple heeft de Accessory Design Guidelines voorzien van een update, met daarin meer uitleg over de draadloze oplader MagSafe. Omdat elke iPhone 12 ondersteuning aanbiedt voor de accessoire, is het goed om te zien dat er nu meer info over is. Het zal misschien niet voor iedereen interessant zijn; maar als je er meer over wil weten, dan is dit je kans.

Eigenlijk zijn de Accessories Design Guidelines bedoeld voor andere bedrijven. Het zijn de bedrijven die verschillende, gecertificeerde accessoires willen maken voor verscheidene Apple-producten, zoals de iPhone, iPad en Apple Watch. Die richtlijnen zijn deze week geüpdatet, waardoor er nu meer informatie beschikbaar is over de werking van MagSafe, de draadloze oplader die Apple introduceerde met de iPhone 12-lijn. Je kunt die informatie vinden in een onlangs geüpload pdf-bestand. Let op: als je op de link klikt, dan download je het bestand naar je computer.

Apple MagSafe
Apple MagSafe oplader

Meer info over MagSafe

In het document vind je bijvoorbeeld informatie over de specificaties die accessoiremakers moeten volgen als ze iets met MagSafe willen doen. Zo mag een hoesje niet dikker zijn dan 2,1 millimeter, al raadt Apple daarnaast aan dat hoesje niet dikker te maken dan 2,0 millimeter. Verder is het zo dat fabrikanten ervoor dienen te zorgen dat hun accessoire werkt met zowel de oplader als de Leather Wallet. Omdat het systeem werkt met magneten, is het niet de bedoeling dat hoesjes zelf magneten aan boord hebben. Want anders kan het gebeuren dat het draadloze oplaadsysteem zijn werk niet goed doet.

Ook is er gedacht aan ander soort gebruikersgemak. De MagSafe-oplader is een product voor het gemak van de gebruiker, dus is het fijn als het niet te veel moeite kost hem te gebruiken. Daarom moeten gebruikers in staat zijn de oplader te verwijderen met een maximaal krachtniveau tussen de 800 en 1000 gramkracht.

Reageer op artikel:
Apple legt MagSafe gedetailleerd uit in Accessory Design Guidelines
Sluiten