Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 5 november 2020

‘Apple kreeg te maken met tekort aan chips voor nieuwe iPhone 12’

Naar verluidt had Apple te maken met een tekort voor chips die nodig zijn voor de productie van de iPhone 12. Ook andere producten van het bedrijf zouden hier last van hebben, door de aanhoudende pandemie en de effecten die die heeft op de handel en productie van benodigde onderdelen.

Dat meldt Bloomberg op donderdag. En helaas lijkt het erop dat de problemen voor Apple de komende tijd niet minder groot worden. Achter de schermen werkt de iPhone-maker wel aan een oplossing, maar de vraag is nu in hoeverre dat impact gaat hebben op de tekorten. Bovendien is het nog niet duidelijk in hoeverre de tekorten invloed gaan hebben op de omzet. Het gaat met name om chips die verantwoordelijk voor het beheren van de energie die een moderne iPhone gebruikt. Denk dan aan de iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Mini en iPhone 12 Pro Max. Dat komt door de 5G-verbinding en de nieuwe camerafuncties.

iPhone 12 Pro
De 12 Pro

Chiptekorten voor iPhone 12-serie

In het artikel van Bloomberg staan twee belangrijke zaken. Zo heeft hoofdleverancier Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. gemeld dat 5G-smartphones dertig tot veertig procent meer chipcontent nodig hebben dan 4G-telefoons. Ook heeft CEO Tim Cook onlangs, tijdens een vergadering met investeerders, gemeld dat er tekorten gaan ontstaan voor de iPhone 12, iPad, Mac en meer producten, al werd destijds niet de nadruk gelegd op de chips die verantwoordelijk zijn voor het beheren van de beschikbare stroom.

Omdat Apple van tevoren wist dat de iPhone 12 meer energie zou gebruiken, zijn er wel van tevoren stappen ondernomen om de impact minder groot te maken. Zo beschikken de toestellen over een slimme datamodus, waarbij er automatisch gewisseld wordt tussen beschikbare netwerken, afhankelijk van het bereik. Zo maakt de iPhone dus verbinding met 5G wanneer je dat nodig hebt en zal op andere moment geleund worden op 4G-netwerken — netwerken die trager zijn en minder energie verbruiken.

Reageer op artikel:
‘Apple kreeg te maken met tekort aan chips voor nieuwe iPhone 12’
Sluiten