Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 20 november 2020

Apple komt met instructies voor Big Sur-problemen MacBook Pro

Apple biedt eigenaren van een MacBook Pro enkele instructies aan voor wanneer het installeren van de Big Sur-update fout gaat. Het gaat hier dan om modellen die uitgebracht zijn in 2013 en 2014, dus dat zijn al relatief oude laptops. Maar er is nu mogelijk een oplossing beschikbaar, mocht je ook tegen problemen aanlopen.

Vorige week kwam in het nieuws dat de Big Sur-update niet geschikt is voor elk model van de MacBook Pro. Na de release van de nieuwste versie van het besturingssysteem kwam snel aan het licht dat eigenaars van Pro-modellen uit 2013 en 2014 tegen verschillende problemen aanlopen. Zo kwam het voor dat de machine onklaar gemaakt werd. Gebruikers die tegen dergelijke problemen aanliepen, konden alleen nog maar staren naar een zwart scherm nadat ze de update probeerden te installeren. Dat wil je niet als gebruiker, dat wil je niet als bedrijf. Dus probeert Apple dit nu op te lossen.

Big Sur kan voor problemen zorgen

Apple heeft nu een nieuw ondersteuningsdocument vrijgegeven. Daarin staan instructies die je kunnen helpen met de problemen die je tegenkomt. Mocht de Big Sur-update niet installeren op je MacBook Pro uit 2013 of 2014, probeer dan de volgende dingen uit.

  1. Druk op de powerknop en houd hem voor tien seconden ingedrukt. Laat hem daarna los. Als je MacBook aanstaat, dan wordt die nu uitgeschakeld.
  2. Koppel alle externe accessoires los van je Mac, zoals displays en usb-accessoires, en verwijderd ook de kaart die in de sdxc-gleuf zit. Doe daarna je Mac weer aan.
  3. Mocht het probleem zich dan nog steeds voordoen, reset dan de smc, zoals dat omschreven wordt voor computers met een verwijderbare batterij.
  4. Is het probleem dan nog steeds niet opgelost, dan moet je de nvram en pram opnieuw instellen.

Mochten de aangedragen oplossingen niet werken, dan moet je contact opnemen met de klantenservice van het bedrijf. Wanneer er meer informatie beschikbaar is, dan updatet Apple het nieuwe ondersteuningsdocument.

Reageer op artikel:
Apple komt met instructies voor Big Sur-problemen MacBook Pro
Sluiten