Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 27 november 2020

‘Apple komt in 2021 met iPad Pro met 5G mmWave support’

Er gaan verschillende geruchten over de nieuwe iPad Pro die in 2021 op de markt moet komen waaronder 5G.

Na de gewone iPad en de iPad Air die dit najaar op de markt zijn gekomen, lijkt het in 2021 weer tijd voor een nieuwe iPad Pro. We weten zoals gewoonlijk bij Apple natuurlijk niet precies hoe die eruit gaat ziet, maar zoals altijd zijn er genoeg geruchten.

5G bij de nieuwe iPad Pro

Het laatste gerucht gaat over 5G. De nieuwe iPad Pro gaat waarschijnlijk verschijnen met 5G mmWave support. Waarschijnlijk gaat dit in het eerste geval om een 12,9 inch iPad Pro, maar kan dit wellicht ook toegepast worden in een 11 inch-model. Dat lijkt echter alleen mogelijk als Apple zijn eigen mmWave antenne kan maken voor de iPhone 13. Dat laten bronnen weten aan de DigiTimes.

“De zelfvoorziening in het ontwerp en ontwikkeling van de AiP-modules betekent dat de volgende generatie high-end iPad-producten die uitkomen in 2021 de mmWave technologie ook gaat toepassen,” is te lezen.

Mini-LED

Een van de geruchten die rondgaat is dat het scherm van de iPad Pro wordt voorzien van nieuwe mini-LED schermen met verschillende opties. Het is het eerste model dat gebruik gaat maken van deze schermtechniek. De mini-LED die zal worden gebruikt is afkomstig van het Koreaanse LG.

Release

Het is nog wel de vraag wanneer we precies de nieuwe iPad Pro kunnen verwachten. Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo begint de productie van de nieuwe mini-LED-schermen ergens in het vierde kwart van 2020. Het is de bedoeling dat ergens in de eerst helft van 2021 de nieuwe iPad Pro is te bestellen.

We gaan de mini-LED niet alleen in de nieuwe iPad Pro terugzien. Waarschijnlijk zien we dezelfde soort techniek terug in een 14 en 16 inch MacBook Pro in de tweede helft van 2021. Waarschijnlijk is dit in combinatie met de nieuwe M1-chip, al zouden er ook nog Intel-modellen op de markt komen.

Reageer op artikel:
‘Apple komt in 2021 met iPad Pro met 5G mmWave support’
Sluiten