Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 19 november 2020

‘Apple wederom afhankelijk van grote concurrent, dit keer voor de iPhone 13’

Waar de gehele iPhone 12 serie nog geen maand in de winkels ligt, beginnen de geruchten over zijn opvolger al de ronden te doen. Zo meldt een Zuid-Koreaanse nieuwsoutlet dat Apple afhankelijk is van een grote concurrent voor de iPhone 13.

Volgens TheElec heeft display-leverancier BOE steken laten vallen en moet Apple ook volgend jaar weer aankloppen in Zuid-Korea.

‘Apple voor iPhone 13 afhankelijk van grote concurrent’

Doordat Chinese leverancier BOE Apple volgend jaar niet kan voorzien, moet Apple voor de iPhone 13 ook weer naar Zuid-Korea. Voor de smartphone van volgend jaar heeft het bedrijf uit Cupertino dus weer de hulp nodig van Samsung en LG. De twee partijen verzorgen al tijden de beeldschermen voor de iPhone-modellen.

Apple en BOE willen met elkaar in zee gaan, maar die tweede partij lijkt daar nog helemaal niet klaar voor te zijn. Nadat de leverancier in juni dit jaar niet wist te presteren tijdens een testlevering, is het bedrijf ook nu weer op z’n plaat gegaan. Althans, dat is het nieuws wat nieuwoutlet TheElec naar buiten brengt. BOE moet aan zijn aanpak werken en krijgt naar verluidt in de eerste helft van 2021 nog een kans.

iPhone 12 Pro
De iPhone 12 Pro.

Hierdoor is de kans een heel stuk kleiner geworden dat BOE de productie van de iPhone 13 binnensleept. Apple zal wat dat betreft dus wederom de OLED-panelen van Samsung Display en LG gebruiken.

Geen ramp

Ondanks het feit dat Apple minder afhankelijk wil zijn van één land, is het overigens geen ramp dat de productie in Zuid-Korea blijft. Samsung en LG verzorgen al langer de OLED-beeldschermen en doen dit met succes. Zo werkten de twee partijen ook samen met Cupertino voor het beeldscherm van de nieuwe iPhone 12 Pro Max. Een beeldscherm dat eerder deze week werd uitgeroepen tot beste van de markt en maar liefst 11 records op zijn naam wist te zetten.

Benieuwd naar welke records dat zijn? Lees dan ook zeker dit artikel!

Reageer op artikel:
‘Apple wederom afhankelijk van grote concurrent, dit keer voor de iPhone 13’
Sluiten