‘Apple wederom afhankelijk van grote concurrent, dit keer voor de iPhone 13’

Door: Mark Hofman - 8 reacties
iPhone 12 Pro
(Afbeelding: screenshot Apple)

Waar de gehele iPhone 12 serie nog geen maand in de winkels ligt, beginnen de geruchten over zijn opvolger al de ronden te doen. Zo meldt een Zuid-Koreaanse nieuwsoutlet dat Apple afhankelijk is van een grote concurrent voor de iPhone 13.

Volgens TheElec heeft display-leverancier BOE steken laten vallen en moet Apple ook volgend jaar weer aankloppen in Zuid-Korea.

‘Apple voor iPhone 13 afhankelijk van grote concurrent’

Doordat Chinese leverancier BOE Apple volgend jaar niet kan voorzien, moet Apple voor de iPhone 13 ook weer naar Zuid-Korea. Voor de smartphone van volgend jaar heeft het bedrijf uit Cupertino dus weer de hulp nodig van Samsung en LG. De twee partijen verzorgen al tijden de beeldschermen voor de iPhone-modellen.

Apple en BOE willen met elkaar in zee gaan, maar die tweede partij lijkt daar nog helemaal niet klaar voor te zijn. Nadat de leverancier in juni dit jaar niet wist te presteren tijdens een testlevering, is het bedrijf ook nu weer op z’n plaat gegaan. Althans, dat is het nieuws wat nieuwoutlet TheElec naar buiten brengt. BOE moet aan zijn aanpak werken en krijgt naar verluidt in de eerste helft van 2021 nog een kans.

iPhone 12 Pro
De iPhone 12 Pro. (Afbeelding: Apple)

Hierdoor is de kans een heel stuk kleiner geworden dat BOE de productie van de iPhone 13 binnensleept. Apple zal wat dat betreft dus wederom de OLED-panelen van Samsung Display en LG gebruiken.

Geen ramp

Ondanks het feit dat Apple minder afhankelijk wil zijn van één land, is het overigens geen ramp dat de productie in Zuid-Korea blijft. Samsung en LG verzorgen al langer de OLED-beeldschermen en doen dit met succes. Zo werkten de twee partijen ook samen met Cupertino voor het beeldscherm van de nieuwe iPhone 12 Pro Max. Een beeldscherm dat eerder deze week werd uitgeroepen tot beste van de markt en maar liefst 11 records op zijn naam wist te zetten.

Benieuwd naar welke records dat zijn? Lees dan ook zeker dit artikel!

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  darthvader

  Een linkje naar dat artikel zou handig zijn😉

 • Profielfoto
  darthvader

  Benieuwd naar welke records dat zijn? Lees dan ook zeker dit artikel!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ah, dat artikel waarin ze de prijs voor ‘Highest Visible Screen Resolution’ wonnen. En misschien nog wel een paar andere te betwisten records(?). .;)

  https://www.onemorething.nl/2020/11/iphone-12-pro-max-beeldscherm-records/

 • Profielfoto
  pruus

  Ja, want volgend jaar komen er weer 4 toestellen en wellicht een klap toestel bij en dan heb je heel wat schermen nodig. De kopers van dit jaar kopen volgend jaar weer. Zo breng je nieuws, zo maak je je klanten warm voor nieuwe producten. En eigenlijk pies je op je klanten, omdat jouw nieuwe toestel beter is dan hun oude toestel, vorig jaar. Houdt het dan nooit op. Stop met de rumors…..

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  @Pruus, dit is gewoon marketing, maak je niet druk en pluk de dag.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  pruus op 20 november 2020 09:29
  …Houdt het dan nooit op…

  Eh, nee.

   

 • Profielfoto
  Gio

  Als Apple dan samenwerkt, waarom hebben ze dan voor de 12 pro (max) geen 120hz scherm afgenomen? Op de s20 en Note 20 versies zit deze scherm erop.

 • Profielfoto
  xaddict

  Ik geef mijn geld liever indirect aan Zuid Korea dan aan China eigenlijk. Mensenrechten enzo