Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Nieuws 11 november 2020

Apple haalt oude bekende van stal om op te scheppen over de M1

Apple onthulde gisteravond de eerste Mac apparaten die gebruik gaan maken van Apple Silicon. Niet langer zorgt Intel voor de rekenkracht, maar hun eigen M1 chip. Een grote stap voor Apple waarmee ze, naar eigen zeggen, de concurrentie ver achter zich laten. Genoeg reden om oude bekende John Hodgman van stal te halen.

John Hodgman is een Amerikaans acteur, auteur en komiek die veel Apple-fans vooral zullen kennen als PC guy. Een karakter uit een reeks langlopende reclamespotjes van Apple. Hierin wordt de Mac vergeleken met een gewone PC. Niet door de twee apparaten tegenover elkaar te zetten, maar door ze een menselijke vorm te geven.

PC Guy is terug!

Acteur Justin Long neemt de rol van Mac voor zijn rekening en staat dus tegenover John Hodgman als PC. Uiteindelijk verschenen er tussen 2006 en 2009 tientallen reclamespotjes waarin de Mac en PC met elkaar vergeleken worden. Verschillende onderwerpen zoals snelheid, gebruiksgemak, batterijduur, veiligheid en ontwerp kwamen hierbij aan bod. De uitkomst was in ieder geval altijd hetzelfde. De arme PC legde het keer op keer af tegen de Mac.

Deze reclamespotjes verdwenen uiteindelijk van de buis, maar PC Guy maakte gisteravond voor even een comeback. Na de One More Thing presentatie verscheen John Hodgman in beeld. Ditmaal zonder Justin Long als Mac, maar wel met een boodschap namens alle PC’s. Deze vermakelijke knipoog naar het verleden vind je hieronder.

Een geslaagde afsluiting van een minsten net zo geslaagde presentatie. Na Time Flies en Hi, Speed wist Apple voor de derde keer in twee maanden een uitstekende show neer te zetten. One More Thing was dan wel een stuk korter dan de voorgaande events, maar daarom zeker niet minder interessant.

Apple stapt over op eigen chips

Apple onthulde namelijk de eerste Macs die gebruik gaan maken van Apple’s eigen chip: de M1. Welke dit zijn en waarom dit zo’n belangrijke stap is, lees je hier.

Reageer op artikel:
Apple haalt oude bekende van stal om op te scheppen over de M1
Sluiten