Jelle van Es
Jelle van Es App Store 24 november 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple gaat met kerst geen nieuwe apps of updates goedkeuren

De kerstperiode is het moment waarop we normaal gesproken samen komen met familie en de feestdagen vieren. Dit jaar is dat allemaal anders en zitten we meer thuis. Hopelijk blijven je Apps het dan tijdens kerst goed doen.

Want Apple heeft op zijn Developer website laten weten dat het tijdens de kerstperiode geen nieuwe apps gaat goedkeuren. Ook zal het niet mogelijk zijn om tijdens deze periode updates voor bestaande apps in de winkel door te voeren.

Apple viert ook kerst

En logischerwijs komt dat door het feit dat de werknemers van de Apple App Store ook even een paar dagen volledig vrij mogen nemen. En dan neemt gelijk iedereen vrij, zodat alle werkzaamheden blijven liggen. De periode waarin dit gebeurt is van 23 december tot en met 27 december. Apple roept App-ontwikkelaars op om hier goed rekening mee te houden en niet de periode daarvoor een update door te geven die dan niet goed werkt. In dat geval gaat er een paar dagen overheen voordat er een update kan worden uitgerold die de eventuele fouten oplost. Apple schrijft er zelf het volgende over:

The busiest season on the App Store is almost here. Make sure your apps are up to date and ready for the holidays, as new apps and app updates will not be accepted December 23 through 27 (Pacific Time). Please ensure time for your releases to be scheduled, submitted, and approved in advance. Other App Store Connect and developer account features will remain available.

Dit is overigens iets dat Apple bijna elk jaar doet, dus als het goed is moet het niet opeens voor compleet nieuwe problemen zorgen. Toch zijn dit soort beslissingen spannend, want er zou maar net tijdens deze periode een bug opduiken in een populaire app die er voor zorgt dat wachtwoorden worden gelekt en er dan niks aan kan worden gedaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple gaat met kerst geen nieuwe apps of updates goedkeuren
Sluiten