Jelle van Es
Jelle van Es App Store 22 november 2020

3 Apple Arcade-games die voor een lach moeten zorgen

Apple stuurde ons een persbericht, waarbij ze een grappige video van What the Golf deelden. Het idee daarvan was dat de Apple Arcade een heleboel games heeft die grappig zijn en voor een glimlach op het gezicht zorgen.

Dat complete lijstje vind je hier en uit dat lijstje pikken we er graag een aantal uit die we zelf hebben geprobeerd en de moeite waard zijn. Hopelijk kun je op die manier los gaan met een nieuwe game.

What the Golf

We beginnen dit overzicht met de game waarvoor dit lijstje de aanleiding was: What the Golf. Een game die wordt beschreven als de ideale titel voor mensen die niet van golf houden. Het is een gekke game, waarbij je compleet andere dingen ramt dan een golfballetje. Zo sla je jezelf naar de hole toe, maar ook een auto of een huis. Het is bizar, maar daardoor erg grappig om te spelen en een titel die je makkelijk kunt proberen. En door het feit dat het onderdeel is van de Apple Arcade, kun je het makkelijk proberen.

Hogwash

Wanneer je meerdere iPhones of iPads in je huishouden hebt en een Apple Arcade-abonnement voor de familie, dan is Hogwash zeker de moeite waard om een keer te proberen. Het is een game waarbij drie biggetjes door de modder moeten rollen en vervolgens moeten proberen om alles in de omgeving zo smerig mogelijk te maken. De vierde persoon is de boer die met zijn spuit juist alles schoon spuit. Het is gekkigheid en vermakelijk om samen te spelen. Leuk feitje: de ontwikkelaar van deze game heeft ook Surgeon Simulator gemaakt, dus dan weet je een beetje wat het niveau is.

Crossy Road Castle

In 2014 maakten we kennis met de game Crossy Road. En die game heeft inmiddels op de Apple Arcade een opvolger gekregen in de vorm van Crossy Road Castle. Deze platform-game is in je eentje vermakelijk, maar het wordt pas een echt feest met vrienden. In de game moet je proberen zo hoog mogelijk te klimmen in een toren. Daarbij kun je elkaar goed in de weg zitten. Je kunt meerdere controllers op een Apple-apparaat aansluiten en zo gamen, maar ook losse iDevices en daarmee losgaan. Vrolijk en chaotisch, wat voor veel plezier zorgt.

Reageer op artikel:
3 Apple Arcade-games die voor een lach moeten zorgen
Sluiten