Mark Hofman
Mark Hofman Hardware 5 november 2020

Apple AirPods 3 duiken op via gelekte foto, bekend ontwerp bevestigd

Onlangs dook een gerucht op dat de Apple AirPods 3 in de maak zouden zijn. Nieuws dat wederom voorbijkomt nadat er een foto is uitgelekt op het internet.

Het gaat om een gelekte foto van 52audio die door de Japanse blog MacOtakara naar buiten is gebracht. Het gaat om een foto waar het ontwerp van de nieuwe Apple AirPods 3 duidelijk te zien is.

Apple AirPods 3 duiken op

Bloomberg bracht onlangs het nieuws dat Apple niet alleen bezig zou zijn met nieuwe AirPods Pro. De Apple AirPods 3 zouden inmiddels ook in productie zijn. En waar de Pro-modellen het bekende ontwerp zouden verliezen, zou de derde generatie AirPods weer meer op zijn geavanceerdere broer lijken. Iets dat, door de foto van 52audio, ook zeker het geval lijkt te zijn.

Apple AirPods 3
De foto

Op de foto is een zelfde ontwerp te zien als bij de AirPods Pro, alleen beschikken de Apple AirPods 3 niet over een in-ear ontwerp. Net als bij de AirPods 2 gaan deze True Wireless oordopjes niet volledig in de oren, wat voor sommige gebruikers zeker fijn zal zijn. Ondanks het feit dat de twee identiek lijken te zijn vanaf de buitenkant, zit er natuurlijk wel verschil. De Apple AirPods 3 zijn bijvoorbeeld niet voorzien van Noise-Cancellation. Dat is een functionaliteit die voor het Pro-Model blijft. Daarbij is Spatial Audio ook een functionaliteit die op dit moment alleen voor de Pro gereserveerd staat.

Nieuwe Pro-modellen

Zoals gezegd liet Bloomberg, door middel van een paar bronnen, kort geleden weten dat Apple bezig is met nieuwe AirPods. Niet alleen de Apple AirPods 3, maar ook de nieuwe AirPods Pro zouden in ontwikkeling zijn. Voor deze True Wireless oordopjes kunnen we overigens ook wat wijzigingen verwachten. Zo zouden ze bijvoorbeeld voorzien zijn van een nieuw ontwerp, waarbij de kenmerkende steeltjes verwijdert zullen worden. Hierdoor krijgen de Apple AirPods Pro een zelfde soort uiterlijk als de Galaxy Buds Plus en de Pixel Buds van Google. Het zou voor meer compactheid moeten zorgen. Niet alleen voor de AirPods zelf, maar ook zeker voor de oplaadcase die erbij zit.

Apple AirPods 3
Schets van de nieuwe AirPods

Wanneer we de nieuwe Apple AirPods 3 of de Pro te zien krijgen is op dit moment nog niet bekend. Wel lijkt het er sterk op dat we ze tijdens het One More Thing evenement niet hoeven te verwachten. Volgens Bloomberg verschijnen beide modellen in de eerste helft van 2021 pas.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple AirPods 3 duiken op via gelekte foto, bekend ontwerp bevestigd
Sluiten