Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 17 november 2020

Amazon-werknemers proberen voor 500.000 euro aan iPhones te stelen

De iPhone is nog altijd één van de meest populaire smartphones in de markt. Wat dat betreft is het niet heel erg gek dat het een populair apparaat is voor dieven.

Zo probeerden een aantal werknemers van Amazon hun slag te slaan. Volgens de Spaanse techwebsite iPadizate hebben ze geprobeerd om voor 500.000 euro aan iPhones te stelen. Maar daarbij liepen ze tegen de lamp aan.

Dieven proberen iPhones te jatten

De diefstal vond plaats in een distributiecentrum in het Spaanse Madrid. Vijf werknemers van Amazon werden daarbij gearresteerd vanwege hun rol bij de diefstal. Tijdens de arrestatie werden bij de werknemers tien iPhones aangetroffen. Ook hadden ze een groot aantal IMEI (International Mobile Equipment Identity) nummers bij zich. Deze leken ze van de doosjes van de smartphones afgehaald. Waarschijnlijk om een eventueel onderzoek van de politie moeilijker te maken. Maar dat lijkt niet echt te hebben geholpen.

Amazon iPhone 11 deal
Boefjes bij Amazon

Het balletje kwam aan het rollen nadat Amazon zelf een intern onderzoek ging opzetten. Ze kwamen er namelijk achter dat de doosjes met iPhones niet zoveel wogen als dat het de bedoeling was. Vervolgens werd besloten om geheime camera’s op te hangen. En daaruit bleek dat de dieven de iPhones uit de dozen haalden en ze vervingen met andere objecten om zo nog iets van gewicht in het doosje te krijgen.

Arrestaties

Drie van de vijf dieven werden na het werk in de boeien geslagen, de vierde werd tijdens werk gearresteerd en uiteindelijk besloot de vijfde zichzelf aan te geven. Uiteraard zijn ze ontslagen bij het bedrijf en nu moeten ze afwachten wat hun straf gaat zijn. Tegelijkertijd liet het bedrijf weten dat de interne onderzoeken nog altijd lopen, waardoor er wellicht nog meer mensen met de zaak in aanraking komen. Wil je meer lezen over alles dat met de iPhone te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amazon-werknemers proberen voor 500.000 euro aan iPhones te stelen
Sluiten