Aantal gebruikers Apple TV+ krijgen 4,99 euro tegoed in App Store

Door: Jeroen Kraak - 4 reacties
Apple TV Plus Apple TV+
(Afbeelding: Apple)

Heb je Apple TV+? Dan heb je wellicht een e-mail gekregen dat je geld terugkrijgt. Dit is de reden waarom dat is.

Apple TV+ is de streamingdienst van Apple. Veel gebruikers hebben kennis gemaakt met de dienst vanwege de gratis proefperiode. Als je een nieuw Apple-product kocht, kreeg je een jaar lang de streamingdienst voor niets. Na die periode moest je starten met betalen als je het niet tijd stopzette.

Gratis periode Apple TV+

Inmiddels is duidelijk dat de gratis periode voor Apple TV+ met drie maanden is verlengd. Nu kun je gratis blijven kijken tot februari 2021. De officiële reden is dat Apple de loyale gebruikers wil bedanken en ze nog een extraatje voor de feestdagen wil geven. Er zit echter nog een reden achter. Een aantal shows van de streamingdienst is vertraagd door de coronacrisis. Om mensen toch over de streep te trekken met nieuwe series en tweede seizoenen geeft het nog een paar maanden gratis weg.

Om betalende leden toch tegemoet te komen, krijgen zij nu tijdens de maanden tussen november en januari 4,99 euro tegoed op hun Apple ID. Dit kan je dus besteden aan bijvoorbeeld films op iTunes of apps in de App Store. Gebruikers die in aanmerking komen voor de deal hebben inmiddels via een e-mail bericht gekregen over de actie.

“Het is een ongelooflijk debuut jaar. Het publiek houdt van Emmy Award-winnaar The Morning Show, de WWII-blockbuster Greyhoud, de hartverwarmende komedie Ted Lasso en nog veel meer”, schrijft het in de e-mail.

Daarna wel betalen

Na februari zal je echter wel 4,99 per maand moeten gaan betalen voor de dienst. Het is echter ook mogelijk om een abonnement te nemen via Apple One. Hierbij krijg je naast Apple TV Plus ook toegang tot Apple Arcade, iCloud en Apple Music voor een vast bedrag per maand. Dat kost 14,95 per maand voor een individueel abonnement en 19,95 voor een gezinsabonnement.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  csteelooper

  IK heb sinds zaterdag een iPhone 12 Pro Max en kreeg ook nog een gratis jaar TV+ aangeboden gekregen. Nu tot 15 november 2021 een gratis jaar.

 • Profielfoto
  Nosferatu

  ‘Aantal gebruikers Apple TV+ krijgen..’; moet zijn ‘krijgt’, enkelvoud.

 • Profielfoto
  gipsman

  Ik heb apple tv+ maar kijk zelden. Het is strikt Amerikaanse content, niet gefocused op een Europees publiek. Als er tenminste nog een selectie van de huur/koop films bij zou zitten…

  In zijn huidige vorm is apple tv+ misschien 1 van de eerste streamingdiensten die opgedoekt wordt.

  Ik kijk vooral vrtnu (in BE). Ook maar een handvol films en sequels. 50% is de moeite waard en dat is genoeg om de week te vullen.

 • Profielfoto
  MichaelB

  Het enige wat ik leuk vond op TV+ is “Long way up”. De rest is idd. erg georiënteerd op een amerikaans publiek.

  Wij gaan zeker geen abonnement nemen na februari.