Jelle van Es
Jelle van Es App Store 7 november 2020

5 Free-to-play games voor de iPhone die je tijd waard zijn

Wanneer je wilt game op de iPhone, dan is de keuze vandaag de dag reuze. Met de Apple Arcade krijg je bij een actief abonnement automatisch toegang tot een berg aan games. Maar dat is natuurlijk niet alles wat er beschikbaar is.

In de ‘gewone’ App Store vind je namelijk ook een flinke lading aan games die je op je iPhone kunt zetten. Daarbij heb je diverse premium-games die de moeite waard zijn, maar is er ook op het gebied van de free-to-play-games genoeg om enthousiast van te worden. Dit zijn daarbij vijf heerlijke games die je tijd waard zijn.

Call of Duty Mobile voor de iPhone

We trappen dit overzicht af met Call of Duty Mobile. De game werd vorig jaar uitgebracht en wist vanaf het begin af aan indruk te maken. Het fijne aan de game is dat hij heel erg lekker speelt. Op je iPhone kun je aan de slag met uitstekende touchcontrols, terwijl de game op de iPad makkelijk met de controller gespeeld kan worden. De game heeft vele diverse modi en het is een fluitje van een cent om samen te komen met vrienden en dan lekker samen te werken. Ook fijn wanneer je weer eens samen met je vrienden bij elkaar mag komen en even lekker wil gamen. Het helpt daarbij ook dat je niet echt in het nadeel bent wanneer je geen in-game aankopen doet. Skills zijn uiteindelijk belangrijker.

Scoor hem hier

Call of Duty Mobile iPhone
Call of Duty Mobile

Pokémon Go

Pokémon Go is misschien wel één van de grootste successen op de smartphone. En nog altijd kan ik deze game je van harte aanraden op de iPhone. Of je nou een nieuwkomer bent of iemand die het al een tijd niet meer hebt gespeeld: er is altijd wel wat te doen. Vandaag de dag zijn er regelmatig leuke evenementen en de ontwikkelaar heeft goed nagedacht over de coronamaatregelen. Op die manier kun je op een grotere afstand mee doen met Raids, zodat je geen gevaar loopt.

Scoor hem hier

Pokémon Go

Among Us

Among Us is één van de grootste gamehits van de laatste tijd. Ik beschrijf de game altijd als een soort ‘Wie is de Mol?’ Je reist af naar een ruimteschip waar je één van de twee rollen krijgt toebedeeld. Als Crewmate is het jouw taak om alles op het schip vlekkeloos te laten verlopen, zodat het licht niet uitvalt of de zuurstof toevoer er mee stopt. Maar je hebt ook spelers die de rol van de Imposter. Zij moeten juist de boel saboteren en kunnen daarbij zelfs de Crewmates omleggen. Aan hen dan weer de taak om uit te vinden wie er een dubbelrol speelt. Een game die ook heerlijk is om met vrienden te spelen.

Scoor hem hier

Among Us
Among Us

Genshin Impact

Genshin Impact is een titel die nog niet zo heel erg lang uit is, maar vanaf het begin een dikke indruk maakte. Het is een grote RPG met een toffe animestijl. De in-game aankopen kun je makkelijk overslaan, aangezien die je vooral dingen sneller laat doen. Het is een titel waarin veel valt te beleven en waarbij de game opvalt door zijn dikke graphics. Een absolute aanrader om een keer uit te proberen op je iPhone.

Scoor hem hier

Genshin Impact

PUBG Mobile

Fortnite is inmiddels niet meer speelbaar op de iPhone. Mocht je de spanning missen van een Battle Royale-game, dan is het wellicht een idee om aan de slag te gaan met PUBG Mobile, één van de eerste games in het Battle Royale-genre. De versie voor de smartphone is er al een paar jaar en werkt behoorlijk goed. Qua setting is het allemaal net wat realistischer dan dat je wellicht van Fortnite gewend bent.

Scoor hem hier

PUBG Mobile
Reageer op artikel:
5 Free-to-play games voor de iPhone die je tijd waard zijn
Sluiten