Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 27 oktober 2020
Leestijd: 2 minuten

YouTube pakt videospeler aan: nieuw ontwerp, nieuwe gebaren en meer

YouTube heeft een aantal veranderingen aangekondigd voor de app, beschikbaar op zowel Android als iOS. Het gaat om een nieuw design voor de pagina van de videospeler. Over het algemeen blijft het uiterlijk hetzelfde, maar er is wel serieus gekeken naar optimalisaties met betrekking tot de plaatsing en layout van knoppen.

In de aankondiging laat YouTube weten dat het begint bij een gestroomlijnd design van de videospeler. Verschillende knoppen zijn uit menu’s gehaald en hebben een prominente plek gekregen onder de videospeler. Captions zijn bijvoorbeeld niet meer bereikbaar als tweede optie binnen het overflowmenu, maar zijn bereikbaar via de CC-bediening in de rechterhoek, bovenin. De autoplayknop heeft eveneens een andere plek en staat nu in het midden van het scherm, bovenaan. Die verandering wordt overigens ook binnenkort doorgevoerd aan de webversie van YouTube, maar wanneer is nog niet duidelijk.

YouTube design
Nieuw design voor YouTube

Nieuw design voor YouTube op Android en iOS

Daarnaast schrijft moederbedrijf Google over nieuwe iconen, die er net even anders uitzien, en betere bedieningsmogelijkheden, zodat je sneller kunt doen wat je voor ogen hebt. Verder wordt er geschreven over videohoofdstukken, die je mogelijk al tegengekomen bent op het web. Met die hoofdstukken kun je heel snel door de video spoelen. Dat is handig voor wanneer zo’n video echt opgedeeld is in verschillende segmenten. Je krijgt bovendien een overzicht te zien van de verschillende hoofdstukken, inclusief een titel en een videopreview.

De manier waarop je een video in full screen bekijkt, verandert ook binnen de YouTube-app. Voortaan regel je dat met een veeg omhoog. In dat volledige scherm gebruik je een veeg omlaag om terug te gaan naar de vorige pagina. Daarnaast biedt de app dezelfde functie aan middels een nieuwe knop in de vorm van een aanbeveling. Kijk je een horizontale video verticaal, dan kan er onderin beeld de suggestie verschijnen om je scherm dus te draaien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
YouTube pakt videospeler aan: nieuw ontwerp, nieuwe gebaren en meer
Sluiten