Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 2 oktober 2020

YouTube lost problemen op: Picture-in-Picture te gebruiken in iOS 14

Eén van de fijnste toevoegingen die iOS 14 ons heeft gebracht is zonder twijfel picture-in-picture. Daarmee is het mogelijk om de video die je aan het kijken bent in een klein scherm te gooien en tegelijkertijd gewoon je appjes beantwoorden. Maar met Youtube werkte dat nog niet helemaal zoals het zou moeten.

Gelukkig is daar nu een oplossing voor. Niet in de app zelf wanneer je die zou gebruiken, maar via de website van Youtube. Dat is zeker niet perfect, maar het is in elk geval een stap in de goede richting.

Picture-in-Picture met Youtube in iOS 14

Toen iOS 14 werd gelanceerd, leek het er op dat Youtube alleen de gebruikers met een Premium account toegang zou gaan geven tot de picture-in-picture mogelijkheid. Maar nu is het via de website ook mogelijk om het voor elkaar te krijgen. Ik heb het zelf ook getest met 14.01 en Safari en kreeg hetzelfde resultaat als deze onderstaande video van Macrumors.

Waar je alleen wel even moet letten is dat je op Youtube de video eerst in fullscreen moet zetten. Anders werkt het niet. Het grote voordeel is dat je nu gewoon muziekclips kunt blijven bekijken terwijl je iets anders op je iPhone doet. In de oude situatie stopte de video namelijk direct wanneer je even naar een ander scherm ging. En dat was best wel irritant wanneer je op het platform luisterde naar allemaal gaming chip tunes die je op Spotify niet kan vinden tijdens het werk en dan even je bericht op je iPhone moet beantwoorden.

Nu de app nog

De app van Youtube heeft de mogelijkheid van picture-in-picture op de iPhone nog niet, hoewel het al wel een tijdje beschikbaar is op iPadOS. Wat dat betreft is het te hopen dat dit een stap in de goede richting is. Wil je meer lezen over de veranderingen die iOS 14 brengt? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
YouTube lost problemen op: Picture-in-Picture te gebruiken in iOS 14
Sluiten