Weekend Poll: Waarvoor gebruik jij je iPhone?

Door: Night - 17 reacties
iPhone 12 wallpapers
(Afbeelding: Apple)

iPhones zijn steeds sneller geworden, bieden steeds meer mogelijkheden en en zijn ook grafisch tot enorm veel in staat. Daarnaast kan je er tegenwoordig als een ‘pro’ foto’s en video’s mee maken, gamen en zijn ze zeer geschikt voor social media. Kortom, de iPhone is inzetbaar op bijna elk denkbaar vlak, zowel privé als zakelijk. Maar het blijft een telefoon, oorspronkelijk bedoeld om mee te bellen.

De vraag is simpel: Waarvoor gebruik jij je iPhone. De poll is echter ditmaal iets anders opgezet. Omdat je niet één ding doet met je iPhone kun je per optie aangeven hoeveel tijd je besteedt aan een bepaalde functie (of hoe belangrijk je deze functie vindt). Mis je nog wat of wil je je keuze aanvullen? Dat kan in de reacties hieronder.

De tussentijdse resultaten van de poll kun je hier bekijken. Maandag volgt dan de definitieve uitslag.

Stem dus nu en een fijn weekend gewenst van het gehele OMT team 🙂

 

(Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen!)

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Caszz

  Die poll uitslag werkt goed op een iPhone… mooi wit 🤦🏼

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  Invullen gaat prima.

  Voor een overzicht van de poll-antwoorden, mag je naar het blanco scherm kijken.

 • Profielfoto
  Night

  De uitslag kan je bekijken via de link boven de poll.

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Om bierflesjes te openen staat er niet bij…………..

 • Profielfoto
  bigkevx2

  Ik heb dus bij ‘Anders’ altijd ingevuld.

  De rede is simpel, ik gebruik mijn iPhone, naast het normale gebruik, 100% voor mijn diabetes management. Ik controleer er mijn BG’s mee en ik ben een van de weinige in NL en wereldwijd die er een zgn. Closed Loop mee heeft gebouwd. De iPhone speelt hierin een cruciale rol.

  Voor hen die niet weten wat een Closed Loop is: iedere 5 minuten (meer is technisch niet mogelijk en niet nodig) wordt automatisch mijn BG uitgelezen, deze worden geïnterpreteerd door de software op mijn iPhone, deze bepaald of ik meer of minder insuline toegediend moet krijgen en zonder tussenkomst, wordt de toediening, of juist mindere toediening uitgevoerd.

  De resultaten zijn ‘Overwhelming’ om maar in  terminologie te blijven. De tijd die ik met mijn gemeten waardes zit in de zone waar je moet zitten, de TIR (time in range) is gestegen van een respectabele 60% naar 93%!!!!

  De software is zwaar experimenteel, en officieel niet toegestaan maar met mijn kennis van de ziekte (35 jaar ervaring) en kennis van software (software engineer) zeker het proberen waard.

  De techniek is dus al beschikbaar, er worden ook al officieel test mee gedaan maar het gaat hier in NL nog zeker 5 jaar duren voordat diabeten dit zullen krijgen.

  Ach ja, het is maar een mensenleven toch?

  De iPhone 12 zou ik nu nog niet nodig hebben omdat mijn X nog prima functioneert maar deze krijgt nu de eervolle rol van reserve toestel en mijn nieuwe 12 die van hoofd.

 • Profielfoto
  Frans

  De poll heeft bij mij nooit eerder een probleem gegeven en ik heb geen instellingen veranderd, maar nu zie ik op de plek waar ik vermoed dat de poll zou moeten staan een kader met daarin de melding ‘Page Not Found’. Ik heb geen add-blocker geïnstalleerd en zie in de Safari instellingen niets bijzonders op mijn iPad met iOS 12. Iemand enig idee?

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Erg leuk en goed, deze poll!

  Iedereen betaalt en navigeert er dus mee,

  en Home en AR blijven voorlopig nog totaal achter

 • Profielfoto
  Bart119

  Andere: Zaklamp!

 • Profielfoto
  darkken

  bigkevx2 op 24 oktober 2020 11:21
  Ik heb dus bij ‘Anders’ altijd ingevuld.

  De rede is simpel, ik gebruik mijn iPhone, naast het normale gebruik, 100% voor mijn diabetes management…………….

  Erg gaaf! mooi dat techniek je leven op zo’n manier kan verrijken.

 • Profielfoto
  Atjous

  bigkevx2 op 24 oktober 2020 11:21
  Ik heb dus bij ‘Anders’ altijd ingevuld.

  De rede is simpel, ik gebruik mijn iPhone, naast het normale gebruik, 100% voor mijn diabetes management. […]

  De iPhone 12 zou ik nu nog niet nodig hebben omdat mijn X nog prima functioneert maar deze krijgt nu de eervolle rol van reserve toestel en mijn nieuwe 12 die van hoofd.

  Interessant verhaal, dit!

  Ik gebruik mijn iPhone ook dagelijks voor diabetes-management. Ik lees er een sensor mee uit en kan vervolgens de resultaten online delen met het ziekenhuis.

  De combinatie “handscannen-betalen” bij Albert Heijn vind ik één van de allermooiste functies van de iPhone. Game changer voor boodschappen doen.

 • Profielfoto
  Frans

  Hé, de poll verscheen ineens wel op mijn iPad, meteen ingevuld natuurlijk. In mijn geval is het ‘Anders…’ gebruik voornamelijk als afstandsbediening: van iTunes (voor audio streaming in huis vanaf een Mac mini), van de thermostaat en van de Apple TV. Verder heb ik mijn boodschappenlijstje voor de supermarkt op mijn telefoon.

  Wat ik interssant vind wanneer ik naar de uitslag kijk is dat ik bij de veel gebruikte toepassingen niet zo goed inzie waarom je daar een grote telefoon voor zou moeten hebben? Mogelijk dat groter handig is voor Nieuws/Weer en Navigatie, maar voor de andere veel gebruikte toepassingen kan ik me niet voorstellen dat een grotere telefoon echt voordelen biedt? Misschien een onderwerp voor een volgende poll, de grootte van de telefoon en waarom?

   

 • Profielfoto
  RW076

  Leuk initiatief!

  Er zijn zeker wat verbeterpunten, maar het is leuk om dit te proberen.

 • Profielfoto
  Matador

  Kleine typo misschien?

  Voor tekst- berichten (FaceTime, WhatsApp etc). Moet dat niet Voor tekst- berichten (iMessage, WhatsApp etc) zijn?

 • Profielfoto
  Kevin

  bigkevx2 op 24 oktober 2020 11:21
  Ik heb dus bij ‘Anders’ altijd ingevuld.

  De rede is simpel, ik gebruik mijn iPhone, naast het normale gebruik, 100% voor mijn diabetes management. Ik controleer er mijn BG’s mee en ik ben een van de weinige in NL en wereldwijd die er een zgn. Closed Loop mee heeft gebouwd. De iPhone speelt hierin een cruciale rol.

  Voor hen die niet weten wat een Closed Loop is: iedere 5 minuten (meer is technisch niet mogelijk en niet nodig) wordt automatisch mijn BG uitgelezen, deze worden geïnterpreteerd door de software op mijn iPhone, deze bepaald of ik meer of minder insuline toegediend moet krijgen en zonder tussenkomst, wordt de toediening, of juist mindere toediening uitgevoerd.

  De resultaten zijn ‘Overwhelming’ om maar in  terminologie te blijven. De tijd die ik met mijn gemeten waardes zit in de zone waar je moet zitten, de TIR (time in range) is gestegen van een respectabele 60% naar 93%!!!!

  De software is zwaar experimenteel, en officieel niet toegestaan maar met mijn kennis van de ziekte (35 jaar ervaring) en kennis van software (software engineer) zeker het proberen waard.

  De techniek is dus al beschikbaar, er worden ook al officieel test mee gedaan maar het gaat hier in NL nog zeker 5 jaar duren voordat diabeten dit zullen krijgen.

  Ach ja, het is maar een mensenleven toch?

  De iPhone 12 zou ik nu nog niet nodig hebben omdat mijn X nog prima functioneert maar deze krijgt nu de eervolle rol van reserve toestel en mijn nieuwe 12 die van hoofd.

  Wauw, wat gaaf om te lezen!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik stream zelden muziek, hoewel ik samen met mn kinderen een Apple Music abonnement heb. Maar veel (bijzondere versies van) nummers die ik goed vind staan daar niet op. En de geluidskwaliteit is minder.
  Daarom heb ik alle muziek die ik goed vind (ruim 3000 nummers) via Apple LossLess kwaliteit (CD kwaliteit) op mn iPhone gezet. Die stream ik naar mn High resolution speaker. Verder doe ik alles met mn iPhone dat je maar kunt verzinnen. Wat ik miste in de poll: lezen! Nieuwssites, kranten, tijdschriften, boeken enz! Verder is ‘gezondheid’ een te algemeen begrip!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  PS: als ik de uitslagen bekijk en zie dat iPhones door mensen het meest (??!!) gebruikt worden voor bellen, betalen etc, hebben die helemaal geen iPhone nodig…! Ik adviseer een Nokia 3310 in die gevallen. 😄

 • Profielfoto
  monty python

  Interessante poll. Het is inderdaad een extreem veelzijdig toestel geworden. Als je ziet hoeveel het vervangt en welke belangrijke dingen het beheert is het eigenlijk een heel goedkoop toestel.