Night
Night OMT Specials 10 oktober 2020

Weekend poll: werkt de versnippering van streamingdiensten illegaal downloaden in de hand?

Je kent het wel: de ene film of serie is alleen bij Netflix te kijken, de andere weer alleen bij Disney Plus. En hetzelfde geldt voor de muziekindustrie. Dus wil je gewoon kijken of luisteren wat je wil, moet je dus al meerdere abonnementen afsluiten. Kassa!

Streaming

Hoe uitgebreider het aanbod van streamingdiensten, hoe lastiger het voor de consument wordt om dat te kijken en luisteren wat hij wil én tegelijkertijd de kosten in de hand te houden.

Natuurlijk is het normaal dat je betaalt voor bepaalde diensten. Maar de versnippering levert voor veel consumenten een obstakel.

Illegale download

Hoewel het ooit florerende illegale downloadcircuit de laatste jaren steeds minder interessant werd, lijkt de versnippering van digitale content dit juist weer in de hand te werken. De consument wil gewoon kunnen kijken wat hij wil, wanneer hij wil. Betalen? Prima, maar niet voor ál die diensten. Dat wordt te gek. Dan maar ‘ergens’ downloaden.

Vandaar de vraag: Denk jij dat de versnippering door het grote aanbod van streamingdiensten illegaal downloaden in de hand werkt?

PS: we geven niets van de gegeven antwoorden door aan de BUMA/STEMRA ?

(Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen!)

Reageer op artikel:
Weekend poll: werkt de versnippering van streamingdiensten illegaal downloaden in de hand?
Sluiten