Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 27 oktober 2020
Leestijd: 2 minuten

TikTok introduceert widgets voor iOS 14: trending video’s en meer

Deze week is er een verse update voor de populaire videodeelapplicatie TikTok beschikbaar, met iOS 14-ondersteuning. Dat betekent dat de applicatie in dit geval ondersteuning aanbiedt voor widgets voor het thuisscherm. Je kunt na het updaten kiezen uit drie verschillende widgets, waarmee je snel toegang krijgt tot trending video’s en geluid.

De nieuwe TikTok-widgets zijn ontworpen voor het promoten van geluiden, video’s en hashtags die momenteel ontzettend populair zijn op het platform. Wanneer je voor de kleine widget op je iOS 14-thuisscherm kiest, dan zie je een overzicht van populaire geluiden. Ook krijg je te zien hoeveel views video’s vergaard hebben die gebruikmaken van dergelijke geluiden. Wanneer je dan op de widget tapt, dan kom je direct uit op de pagina voor trending content binnen de applicatie.

TikTok op je smartphone
TikTok op je smartphone.

TikTok ondersteunt widgets op iOS 14

Dan is er ook nog een medium widget die TikTok aanbiedt voor je thuisscherm. Die widget biedt dezelfde informatie over populaire content aan, samen met vier kleinere iconen die gebruikt worden voor het weergeven van een preview van de gekoppelde video’s. De grootste widget toont eveneens de populairste content, maar biedt ook grotere iconen aan voor in totaal drie videopreviews.

Een populair geluid dat op dit moment trending is op TikTok, is een deel van het Coldplay-nummer Yellow. Wanneer je een widget instelt, dan komt de content naar voren die gekoppeld is aan Yellow, zodat je meteen kunt zien wat voor toffe video’s er gemaakt zijn. Zo blijf je toch betrokken bij de app en weet je nog steeds wat er speelt, zonder dat je daarvoor de app in kwestie hoeft te openen.

Heb je iOS 14 al gedownload? Dan vind je hier de TikTok-applicatie in de App Store van Apple. De nieuwste update is nu beschikbaar en kan dus gedownload worden. Widgets voor het thuisscherm is één van de nieuwste mogelijkheden van iOS 14.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
TikTok introduceert widgets voor iOS 14: trending video’s en meer
Sluiten