Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 6 oktober 2020

Strijd tegen e-waste: huur de nieuwste gear en gadgets op Grover

Wanneer je iemand bent die elk jaar de nieuwste iPhone koopt, dan is de kans groot dat je momenteel een la vol hebt liggen met smartphones, opladers en oplaadkabels. Natuurlijk, je kunt bij aankoop van de nieuwste smartphone je oude model verkopen, maar daar krijg je niet altijd de volle prijs voor. Wat dat betreft is het op zich een alternatief om te kijken naar de optie om nieuwe gear te huren.

Sinds vandaag is het mogelijk om dat te doen bij de website van Grover. Dit bedrijf bestaat al langer op de andere markten, maar is dus nu ook beschikbaar in Nederland. Bij het bedrijf is het mogelijk om apparatuur te huren.

Huur je iPhone

Het is niet altijd handig om iets te huren, omdat je het dan niet bezit. Maar wanneer je sowieso elk jaar een nieuwe smartphone neemt, dan kan het een alternatief zijn. Zo is er bijvoorbeeld de iPhone 11 van 64 GB. Die huur je voor 34,90 euro per maand (als je hem voor een jaar huurt, kortere periodes zijn duurder). Doe je dat een jaar, dan ben je zo’n 420 euro kwijt. Dat is bijna de helft van de 809 euro die Apple er voor rekent. Die iPhone 11 kun je uiteindelijk wel weer inleveren en krijg je korting op je iPhone 12, maar dan is het maar de vraag hoeveel je daar voor krijgt. En door deze service te gebruiken ga je e-waste dus tegen. Volgens het bedrijf wordt een gemiddeld apparaat vier tot vijf keer gecirculeerd.

Zo zou je het binnen krijgen

Daarnaast zou je deze service goed kunnen gebruiken om te kijken of een bepaald apparaat voor jou geschikt is. Ikzelf heb als test nu een iPad Pro voor een maand gehuurd, gewoon om te kijken of dit bij me past. En als het dan bevalt, dan kan ik daarna besluiten om hem alsnog ergens te kopen.

Opstartproblemen

Op zich werkt de website van Grover naar behoren. Het is makkelijk om apparaten op te zoeken en het aanbod is divers. Wel merk je dat er nog wat opstartproblemen zijn. Zo ontving ik diverse bevestiging mails nog in het Duits. Zie het als een schoonheidsfoutje.

Reageer op artikel:
Strijd tegen e-waste: huur de nieuwste gear en gadgets op Grover
Sluiten