Jelle van Es
Jelle van Es Diensten 21 oktober 2020
Leestijd: 2 minuten

Streamingdienst Quibi is vanaf nu ook beschikbaar op je Apple TV

De Apple TV is nog altijd een zeer fijne set top box, waarmee je gemakkelijk gebruik kunt maken van je verschillende streamingdiensten. Heb je Netflix en de andere services al uitgespeeld? Dan kun je vanaf nu losgaan met Quibi.

En ik zie daar de twee gebruikers van Quibi al juichen. Want laten we eerlijk zijn, een succes is deze service niet. En met deze verplaatsing naar de Apple TV lijkt het unieke van de service ook weg te vallen.

Quibi naar Apple TV

Quibi werd eerder dit jaar in april gelanceerd. Het werd toen uitgebracht als een platform dat puur bedoeld was voor je smartphone. Dat betekent dat de content daarop gemaakt was en video’s over het algemeen wat korter waren, daar je op je smartphone niet snel een serie van vijftig minuten kijkt. Maar het lukt de maker maar niet om een groot publiek aan te spreken. En daarom is er nu voor gekozen om de service op verschillende andere platformen, zoals Apple TV.

Quibi
De service op je smartphone

Tot nu toe zijn er tussen de 400.000 en 500.000 abonnees voor Quibi wereldwijd. Deze betalen tussen de 4,99 en 7,99 dollar per maand. En dat is verre van genoeg om de kosten die het bedrijf tot nu toe heeft gemaakt te dekken. Er zou in totaal voor meer dan 1 miljard dollar zijn geïnvesteerd in de service, waarbij video’s tussen de vijf en tien minuten zijn. Het bedrijf had dan ook verwacht om in het eerste jaar 7,4 miljoen abonnees aan te trekken, maar daar zit het dus nog een stuk vanaf. Of deze stap naar Apple TV daarbij helpt, dat is maar de vraag.

Waar ligt de toekomst?

De vraag is dan ook vooral waar de toekomst voor Quibi ligt. De oprichter van het bedrijf, Jeffrey Katzenberg, zou plannen hebben om de toko te verkopen, maar tot nu toe is daar niet veel animo voor. De kans is dan ook aanwezig dat binnenkort de stekker uit het bedrijf wordt getrokken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Streamingdienst Quibi is vanaf nu ook beschikbaar op je Apple TV
Sluiten