Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 12 oktober 2020
Leestijd: 2 minuten

Spotify op je thuisscherm: iOS 14 widgets duiken op in nieuwe betaversie

Sinds de uitrol van iOS 14 gaan niet alleen gebruikers los met widgets, maar zijn ook ontwikkelaars er druk mee bezig. Zo verschijnt de laatste weken de ene na de andere widget die afkomstig is van een derde partij. Iets dat de mensen van Spotify binnenkort ook kan doen.

Het bedrijf achter de populaire streamingdienst is druk bezig met een widget voor het thuisscherm. Dat is het nieuws dat naar buiten komt, nadat de widget opduikt in een nieuwe betaversie van de dienst.

Spotify als widget op je iOS 14 thuisscherm

De Spotify-widget voor iOS 14 duikt als eerste op via Reddit. Op het platform zijn een aantal mensen die gebruikmaken van de nieuwe betaversie van de dienst: de zogeheten TestFlight beta. Op deze manier kan Spotify een prominentere plek innemen op het thuisscherm van de iOS-gebruiker.

In de testversie is de Spotify-widget slechts beperkt te gebruiken. Zo is deze qua formaat slechts in twee verschillende varianten beschikbaar: middelgroot en klein. Die eerste toont vier verschillende content-elementen die op elkaar afgestemd zijn. Als jij bijvoorbeeld net je afspeellijst met Gregory Porter hebt afgespeeld, dan krijg je vier nummers te zien die ook in die lijst staan. Kies je voor de kleinre variant krijg je simpelweg de artwork te zien van het laatste nummer, album of de artiest.

Spotify Widget iOS 14
De kleine widget

Geen bedieningspaneel

Tot dusver is er geen bedieningspaneel gesignaleerd. Hierdoor is het dus niet mogelijk om Spotify via de widget te bedienen. Het is dus niet mogelijk om een nummer te pauzeren, te hervatten of voor een ander nummer te kiezen. Ontbrekende functionaliteiten die Spotify ook niet toe zal voegen, gezien het feit dat Apple dit niet mogelijk maakt. Het bedrijf uit Cupertino wilt dat widgets alleen “read-only” informatie tonen. Wat dat betreft zijn interactieve elementen niet toegestaan en is het dus niet mogelijk om een bedieningspaneel te introduceren. Iets dat de widget van Apple Music op dit moment ook niet heeft.

Spotify Widget iOS 14
De middelgrote widget

In plaats daarvan toont Spotify wel een “Luister naar Muziek en Podcasts” knop toegepast. Wanneer je op die knop drukt zal de app van de streamingdienst geopend worden. Op dit moment wordt de artwork nog niet weergeven, maar Spotify lijkt er hard aan te werken. Wanneer de volledige versie uitgerold wordt is op dit moment nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Spotify op je thuisscherm: iOS 14 widgets duiken op in nieuwe betaversie
Sluiten