Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 23 oktober 2020

Sandisk kondigt draadloze oplader aan met ingebouwde harde schijf

Sandisk heeft twee nieuwe draadloze opladers aangekondigd, waarvan één uniek is in zijn soort. De Ixpand Wireless Charger Sync kan namelijk ook een back-up maken van je smartphone terwijl je hem draadloos aan het opladen bent. Er is ook een versie zonder back-up-mogelijkheid beschikbaar.

Daar waar de Sandisk Ixpand Wireless Charger 15W in feite een doodgewone draadloze oplader voor je smartphone is, is de Ixpand Wireless Charger Sync dat niet. Naast het feit dat je met beide producten je smartphone draadloos kunt opladen, met een vermogen van 10 tot 15 watt, is de Sync in staat om tijdens het opladen een back-up te maken van de gegevens die op je telefoon staan. In de draadloze oplader zit namelijk een kleine harde schijf tot 256 GB aan interne opslagruimte. Dat moet genoeg zijn voor allerlei foto’s en video’s die je waarschijnlijk op je smartphone hebt staan.

Scandisk Ixpand
De Sandisk Ixpand

Sandisk presenteer oplader en harde schijf in één

Met het product wil fabrikant Sandisk het je heel gemakkelijk maken. Mocht je bijvoorbeeld geen gebruikmaken van een cloudopslagdienst, omdat je die niet vertrouwt, dan ben je aangewezen op handmatige back-ups. Dat proces kun je dan vergemakkelijken met dit product, aangezien je tijdens het draadloos opladen ook veilig je gegevens kunt laten back-uppen. Sairam Challa, marketingmanager bij het bedrijf, laat weten dat dit het eerste product in zijn soort is.

In today’s mobile-driven world, our customers rely on fully-powered and backed up mobile devices to stay connected, informed and entertained. The SanDisk brand is known for offering trusted solutions, and we are thrilled to expand our portfolio to include the world’s first wireless charger with automatic local backup, making consumers’ lives more convenient and simple.

De video’s en foto’s kunnen in de eigen resolutie opgeslagen en daarna verwijderd worden van je smartphone. De oplader wordt geleverd met een stroomkabel van 1,8 meter, waardoor je ook geen gedoe hebt met korte kabels. Bovendien is er ondersteuning voor meerdere profielen, waardoor meerdere mensen van dezelfde draadloze oplader met back-up-mogelijkheid gebruik kunnen maken.

De Sync is verkrijgbaar met 64, 128 en 256 GB aan geheugen, voor respectievelijk 99,99, 129,99 en 199,99 dollar. De reguliere oplader kost 49,99 dollar. Of de producten ook naar Nederland komen, is op moment van schrijven niet bekend.

Reageer op artikel:
Sandisk kondigt draadloze oplader aan met ingebouwde harde schijf
Sluiten