Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 27 oktober 2020

Samsung gaat Apple achterna: ‘verwacht geen oplader bij Galaxy S30’

Samsung maakte Apple rondom de launch van de iPhone 12 belachelijk vanwege het niet leveren van een oplader. Het bedrijf lijkt nu hetzelfde te doen.

Apple baarde tijdens de release van de iPhone 12 opzien door geen oplader mee te leveren met de telefoon. Het blijft zegt het te doen voor het milieu en iedereen toch wel een charger heeft liggen. Toch is er natuurlijk wel een maar aangezien het een USB-C-kabel meelevert, waarvan veel mensen juist geen oplader hebben.

Samsung maakte Apple eerder belachelijk

Samsung maakte van dat moment flink gebruik op hun eigen social mediakanalen. Het Koreaanse bedrijf maakte Apple belachelijk door te laten zien dat er gewoon een oplader bij de Galaxy zit. De grote vraag is echter voor hoe lang, want nu komen er andere berichten naar buiten. Samsung wil ook van de oplader en oortjes af, meldt Android Authority.

Nu zit er nog bij de Samsung Galaxy S20 series een 25W oplader een paar USB-C AKG oortjes. Bij de Galaxy S30 waarschijnlijk alleen een kabel en een pinnetje om de simkaart te verwijderen.

Less is more?

Voor Samsung is het natuurlijk ideaal om Apple te volgen. Ook zij kunnen zeggen dat het beter is voor het milieu. Daarnaast worden de doosjes kleiner waardoor er meer tegelijkertijd verscheept kunnen worden. Ze kunnen opladers en oortjes daarnaast los verkopen zodat ze ook daar weer op kunnen verdienen. Het is natuurlijk wel apart dat je een telefoon koopt die tegen de duizend euro aanzit en waarbij je zelf ook nog eens los de oplader moet gaan kopen.

Mogelijk zijn dit de eerste tekenen – net zoals bij Apple – voor een toestel zonder poort. Hierdoor heb je in de toekomst nog alleen een draadloze oplader nodig om je telefoon op te laden. Wellicht zien we het al bij de volgende generatie telefoons in 2021.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung gaat Apple achterna: ‘verwacht geen oplader bij Galaxy S30’
Sluiten