Huub Everstijn
Huub Everstijn Nieuws 23 oktober 2020

Samsung drijft (alweer) de spot met de iPhone

Toen de Apple iPhone 12 vorige week werd onthuld, was er één nieuwsbericht dat helemaal niet als een verrassing kwam. Dat nieuws? Het feit dat de iPhone 12 niet wordt geleverd met een oplader in de doos.

Dat was geen verrassing, want we hadden al in juni van dit jaar van diverse lekkers vernomen (1,2) dat Apple van plan was de oplader uit de doos te halen, ruim drie maanden voordat Apple de iPhone 12-lijn presenteerde.

Nu officieel is bevestigd dat het iPhone 12-pakket niet wordt geleverd met een oplader of een koptelefoontje in de doos, kon rivaal Samsung het opnieuw niet nalaten met modder te gooien naar Apple.

De sneer verscheen precies op 13 oktober als eerste op de officiële Samsung Caribbean Facebook-pagina, dus op de dag dat de iPhone 12 officieel werd onthuld en ook werd bevestigd dat deze niet met een oplader of koptelefoontje in de doos komt. De boodschap was kort maar krachtig:

 

Samsung levert wel een oplader met zijn Galaxy smartphones
Samsung levert wel een oplader met zijn Galaxy smartphones.

 

https://www.facebook.com/SamsungCaribbean/posts/4610541622352343

Op de officiële Samsung-post, wordt een afbeelding van een Samsung-telefoonoplader op een witte achtergrond getoond, met de tekst “Meegeleverd met je Galaxy”.

De begeleidende tekst van het bericht luidt:

Je #Galaxy geeft je wél wat je zoekt. Van het meest elementaire, zoals een oplader, tot de beste camera, batterij, prestaties, geheugen en zelfs een 120Hz-scherm in een smartphone.

 

Op dit moment had dit officiële Facebookbericht ongeveer 122.000 likes en werd 72.000 keer gedeeld.

De algemene boodschap is duidelijk. Samsung-telefoons bevatten de “basis” -accessoires zoals een oplader, terwijl andere merken (zonder naam, die toevallig hun nieuwste telefoons onthullen op dezelfde dag dat dit bericht opkwam), dat niet doen.

Het gros van de iPhone liefhebbers zal niet warm of koud worden van het feit dat de iPhone 12 niet wordt geleverd met een oplader of koptelefoon. Toch vinden ook wij het niet helemaal netjes dat deze dan wel 25 euro extra moeten betalen om de oplader alsnog in huis te krijgen, of zelfs 70 euro, als je ook draadloos wil kunnen opladen met de MagSafe.

Als we echter kijken naar de recensies van de iPhone 12, en dan specifiek de hele gebruikerservaring, iOS, de camera en de snelheid van de A14 chip, dan levert de iPhone 12 de best mogelijke core-smartphone-ervaring. We denken dan ook niet dat iets simpels als het ontbreken van een oplader of koptelefoontje echt zo’n groot probleem is.

Wat we echter wel een groot struikelblok vinden, is dat de iPhone 12 het nog steeds moet stellen een schermverversingsfrequentie van 60 Hz, terwijl Samsung en veel andere fabrikanten wel 120 Hz aanbieden en dat al maandenlang.

En vanuit ons perspectief is dat wel een probleem. Het niet hebben van een oplader of koptelefoon is één ding, maar jezelf (en de gebruiker) tekort doen in zaken als schermtechnologie is iets anders, vooral als je pretendeert ‘professionele’ telefoons te maken, die een slordige 1000 euro of meer kosten.

Wie het laatst lacht…

Op dit moment lacht Samsung misschien, maar dat gelach zal met zijn slechte S20-verkopen in 2020 misschien niet heel lang duren. Daarbij komt dat Samsung al eerder dit soort geintjes uithaalde. Toen Apple besloot om de iPhone aan te bieden zonder een koptelefoon-uitgang, lanceerde Samsung een soortgelijke campagne. Hilarisch genoeg was Samsung de eerstvolgende smartphone-fabrikant, die de koptelefoon-uitgang uit de specificaties-lijst van zijn toestellen schrapte. We zijn nu dus wel benieuwd hoelang het duurt voordat ook Samsung zijn Galaxy smartphones zonder oplader gaat leveren ?

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung drijft (alweer) de spot met de iPhone
Sluiten