Jelle van Es
Jelle van Es App Store 22 oktober 2020
Leestijd: 2 minuten

Quibi trekt, een dag na Apple TV-release, de stekker er definitief uit

1 april is vroeg dit jaar. Of juist laat. Hoe dan ook, het is één grote grap. Gisteren meldden we namelijk nog dat Quibi een app had gelanceerd voor Apple TV. En vandaag is bekend geworden dat de service er mee stopt.

En dat is gewoon een raar verhaal. Natuurlijk, het ging al niet helemaal goed met het bedrijf. Er waren investeringen gedaan in de streamingdienst van tussen de 1 en 1,75 miljard dollar en dat moest terug verdiend worden met abonnees. En daar ging het mis met Quibi.

Quibi gooit de handdoek in de ring

Het bedrijf had begroot dat binnen een jaar tijd Quibi meer dan 7 miljoen abonnees zou binnenhalen. Uiteindelijk kwam het niet veel verder dan een half miljoen en zag het er ook niet naar uit dat dat aantal snel zou gaan groeien. Want ondanks dat er een paar series binnen het platform een Emmy hadden gewonnen, zat de consument er gewoon niet op te wachten.

Quibi
Quibi op je smartphone

Het idee van Quibi was dat het een streamingdienst was waarin content in vijf of tien minuten kon worden afgekeken. Daarmee richtte het bedrijf zich op de gebruiker van de smartphone, die dan onderweg even snel iets kon kijken zonder dat hij een serie in vijf delen moet kijken. Maar op het moment dat de dienst werd gelanceerd, zaten we midden in de pandemie en werkten we zoveel mogelijk thuis. Dan valt de meerwaarde van even iets onderweg kijken weg. Dan pak je er thuis toch eerder Netflix, Apple TV+ of een andere streamingdienst er bij. En daarmee komen we op het volgende probleem.

Verzadigde markt

De markt van de streamingdiensten is namelijk behoorlijk verzadigd aan het raken. Netflix is nog altijd de absolute marktleider, maar als je een Apple-apparaat hebt, dan is Apple TV+ ook waarschijnlijk iets dat je geprobeerd hebt. Dan heb je nog Disney+ en Amazon Prime. En als dat nog niet genoeg is, zijn er nog alternatieven als Hulu. Dan moet je wel van hele goede huize om te slagen. En dat is Quibi dus niet gelukt, wat op The Wall Street Journal verder wordt uitgelegd. Dus haal die app maar weer van je Apple TV af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Quibi trekt, een dag na Apple TV-release, de stekker er definitief uit
Sluiten