Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Nieuws 28 oktober 2020

Poll uitslag: dit is waar jullie je iPhone het meest voor gebruiken

Afgelopen weekend vroegen we in onze vaste poll waar jullie je iPhone allemaal voor gebruiken. Je kunt er namelijk veel meer mee dan alleen bellen. Van fotograferen tot gamen en van het aansturen van je slimme huis tot navigeren. De keuze is enorm, maar wat doen jullie het meest?

De poll is door ruim 1.000 OMT-lezers ingevuld, waarvoor dank. Hierdoor hebben toch wel een goed beeld kunnen krijgen van hoe jullie je iPhone gebruiken. Wat meteen opvalt is dat de meeste OMT-lezers hun iPhone vooral privé gebruiken. Bijna 70% doet dit veel tot altijd. Slechts een enkeling geeft aan hem vooral zakelijk te gebruiken.

Bellen met je iPhone

Ook is het goed om te zien dat de smartphone nog altijd gebruikt wordt om te bellen. Ruim 30% geeft aan hun iPhone te gebruiken voor deze basisfunctionaliteit. Slechts een enkeling geeft aan nooit of weinig met zijn of haar iPhone te bellen.

Verder gebruiken jullie je iPhone vooral voor diverse berichtendiensten, om op de hoogte te blijven van het nieuws/weer en om te navigeren. Ook voor streaming gebruiken we onze Apple smartphone veelvuldig. Zowel muziek als video, al doen we eerstgenoemde wel wat vaker. Daarnaast wordt ook de camera veelvuldig gebruikt. Vooral om foto’s te maken, maar iets minder om video’s te schieten.

Meningen over betalen en Apple Watch lopen uiteen

Kortings-passen, Homekit, gaming en AR/VR zijn aanzienlijk minder populair. De meesten van jullie geven aan je iPhone nooit of weinig te gebruiken voor deze toepassingen. De mening over betalen (bijvoorbeeld via Apple Pay) en Apple Watch Connectivity lopen uiteen. In beide gevallen zijn er twee duidelijke groepen te zien: zij die nooit gebruik maken van deze functies en zij deze deze veel/altijd gebruiken.

Betalen en Apple Watch Connectivity zijn daarmee eigenlijk de enige functionaliteiten waarbij de meningen ver uiteen liggen. Verder zijn jullie enigszins gelijkgezind, zoals je hieronder kunt zien in de uitkomst.

Weekend poll uitslag iPhone gebruik
De uitslag.

Andere dingen waar we onze iPhone voor gebruiken

Sommigen van jullie hebben ook ‘anders’ ingevuld en deze keuze toegelicht in de reacties. Zo gebruikt bigkevx2 de iPhone voor het managen van diabetes. Atjous wil graag nog even een shout-out doen aan de functie om boodschappen te scannen bij de Albert Heijn. Verder werden we erop gewezen dat we de zaklamp waren vergeten en dat je een iPhone ook kan gebruiken om een biertje open te maken. Dat laatste raden we je overigens sterk af. Zelfs als je een iPhone 12 met Ceramic Shield hebt.

Reageer op artikel:
Poll uitslag: dit is waar jullie je iPhone het meest voor gebruiken
Sluiten