Nostalgie op je iPhone: breng Nokia tot leven met de 3310 widget!

Door: Jelle van Es - 2 reacties
(Afbeelding: App craft)

Voordat de wereld massaal overging naar smartphones en de iPhone uitgroeide tot het meest succesvolle exemplaar, was er een andere telefoon die wereldwijd over de toonbank vloog. Het gaat hier om de Nokia 3310.

Ik ben zelf geboren in 1983 en heb zodoende gezien hoe de mobiele telefoon in opkomst kwam. En de Nokia 3310 was daarbij een geweldige telefoon. Een batterij die lang mee ging en met Snake had je een absolute topgame om je maanden mee te vermaken. Mocht je wat nostalgisch zijn, dan is er nu een toffe widget.

Nokia 3310 widget voor je iPhone

De Nokia 3310 Widget is als app te downloaden. Helaas kost hij wel een paar euro, maar mocht je dus een lekkere retro look willen, dan kan dit jouw ding zijn. Met de app is het mogelijk om verschillende dingen te doen, om zo op die manier je iPhone er lekker oldschool uit te laten zien. De onderstaande afbeelding geeft wat dat betreft een redelijk idee wat je er van kunt verwachten.

Nokia 3310 Widget
Nokia 3310 Widget (Afbeelding: iMore)

Qua beschrijving heeft de maker van de Nokia 3310 widget het volgende te zeggen over de app.

Missing your old mobile phone?

Checkout our fresh retro widgets embedding dynamic data:

• Carrier strength signal

• Carrier name

• Battery level

• Clock

• Backlight (with dark mode!)

Widget in iOS 14

De toevoeging van widgets is één van de grotere updates die iOS 14 met zich heeft mee gebracht. Dankzij deze widgets is het mogelijk om je iPhone net wat meer te personaliseren ten op zichte van de oude stijl. Daarnaast kunnen ze helpen met een betere overzicht, waardoor je bepaalde nieuwsfeiten eerder voorbij ziet komen. Maar het kan ook voor heel wat creativiteit zorgen. In dit bericht gaven we daar al een overzicht van. Wil je meer lezen over wat iOS 14 ons allemaal heeft gebracht? Bezoek dan hier ons overzicht.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Antwoordapparaat

  Als je er nou Snake mee kon spelen, maar nee. Het is alleen een plaatje.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Antwoordapparaat op 6 oktober 2020 12:11
  Als je er nou Snake mee kon spelen, maar nee. Het is alleen een plaatje.

  Ik dacht ongeveer hetzelfde: het zou leuk zijn als die widget dynamisch was. Maar dat kan helaas (nog) niet op iOS… Wel leuk dat de signaal- en batterijconditie en de netwerknaam inderdaad worden overgenomen in de widget, maar het ding is en blijft, net als alle iOS widgets, een ‘glanceable’.

  Overigens had ik vroeger wel een app om de Nokia-versie van Snake mee te spelen, maar die is voorzover ik weet nooit naar 64bit geporteerd…