Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 1 oktober 2020

Nieuwe iPhone 12 Pro case laat grote verandering aan camera zien

De release van de iPhone 12 komt snel dichterbij en dus duiken er weer veel geruchten op. Dit keer gaat het over de camera.

Het is nog even wachten en dan weten we eindelijk hoe de iPhone 12 eruitziet en wat voor specs het toestel heeft. Tot die tijd moeten we doen met geruchten. Hoewel er een aantal zaken al zo goed als zeker lijken te zijn, weten een aantal nieuwtjes toch nog te verrassen. Een daarvan is vandaag naar buiten gekomen.

Een andere camerabump voor de iPhone 12 Pro

Er zijn namelijk afbeeldingen gelekt van de nieuwe cases die je om de iPhone 12 kunt doen om ze te beschermen. Deze plastic hoesjes hebben de vorm die eerder al is uitgelekt: het ontwerp dat geïnspireerd is op de iPhone 4. Toch is er een grote verandering die we niet zagen aankomen: de camera aan de achterkant.

Apple-leaker LeaksApplePro laat de afbeeldingen zien op zijn Twitteraccount. Hij heeft een aantal foto’s van case-maker Speck in handen gekregen. Hoewel er op de verpakking geen iPhone 12 staat, verraadt het formaat dat het wel degelijk om die toestellen gaat. De afmetingen zijn 5.4 en 6.7 inch, wat dus hint op de afmetingen van de iPhone 12 mini en de Pro Max. In een van de cases is een iPhone 11 Pro Max gelegd, daarin is te zien dat de camerabump van de iPhone 12 Pro Max een stuk groter is. Toch kan het niet helemaal 1-op-1 vergeleken worden aangezien de 11 Pro Max natuurlijk 6.5 inch is.

LiDAR

Het is nog onbekend wat die grotere camerabump verklaart. Het kan natuurlijk zijn dat de lenzen groter worden of dat er een extra camera bijkomt. De meest logische verklaring lijkt echter de toevoeging van een LiDAR-sensor. De geruchten over het toevoegen van de sensor gaan al langer.

De lekker laat ook beelden zien van de cases voor de iPhone 12 mini, waarbij het bewijs dus sterker wordt dat er een kleinere variant van de iPhone komt. De camerabump lijkt echter kleiner dan die van de Pro Max, waarop het dus lijkt dat waarschijnlijk alleen de pro’s een grotere camerabump hebben. Dit kan overeenkomen met het eerdere nieuws dat alleen de Pro’s een liDAR-sensor zullen hebben.

Reageer op artikel:
Nieuwe iPhone 12 Pro case laat grote verandering aan camera zien
Sluiten