Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 19 oktober 2020

Ming-Chi Kuo ziet opvallende beweging: ‘iPhone 12 Pro populairder dan verwacht!’

TF International Securities-analist Ming-Chi Kuo heeft een onderzoeksrapport uitgebracht met daarin zijn bevindingen omtrent de pre-orders van de iPhone 12. Het gaat hier om het eerste weekend waarin verkopen plaatsvonden. De analist merkt op dat de vraag naar de toestellen hoger is dan verwacht.

Ming-Chi Kuo, een bekende analist die Apple al jarenlang in de gaten houdt, heeft eerder al eens laten weten dat hij verwacht dat de iPhone 12 goed zou zijn voor ongeveer 40 tot 45 procent van het aantal verscheepte modellen. Daarmee zou de reguliere versie de meest verscheepte versie moeten worden. Echter, omdat de Pro- en Pro Max-modellen wel heel erg populair blijken te zijn, moet hij wederom zijn inschatting bijstellen. Het is en blijft natuurlijk koffiedik kijken, maar ook een analist die hier al jaren mee bezig is kan het nog wel eens mis hebben, natuurlijk.

iPhone 12 Pro
Het camerasysteem

iPhone 12 Pro blijkt veel populairder

In zijn rapport laat Kuo ook weten waarom dat het geval is. Het komt doordat Apple-fans een voorkeur hebben voor high-end modellen, maar ook de sterke vraag in China en de aankomende periode in Europa en de Verenigde Staten spelen een rol.

The ‌iPhone 12 Pro‌ pre-order beat our expectation because of Apple core fans’ initial preference for high-end models, the strong demand in the Chinese market, and the coming peak season demand in the US and Europe.

Door de hogere vraag verwacht de analist dat de iPhone 12 en de 12 Pro Max straks een gezamenlijk markaandeel krijgen van 30 to 35 procent. Dit geldt specifiek voor de nieuwe iPhone-modellen en alleen voor het huidige kwartaal. Ondertussen heeft Kuo ook zijn schatting voor de 12 Mini verlaagd. Daar waar de analist eerder dacht dat dit toestel een aandeel van 20 to 25 procent zou krijgen, denkt hij nu dat het ergens tussen 10 en 15 procent zal zijn. Dit zou voornamelijk komen vanwege de Chinese markt, waar ze weinig interesse zouden tonen.

Reageer op artikel:
Ming-Chi Kuo ziet opvallende beweging: ‘iPhone 12 Pro populairder dan verwacht!’
Sluiten