Ming-Chi Kuo: ‘Dit iPhone 12 model wordt mogelijk het populairst’

Door: Jeroen Kraak - 9 reacties
iPhone 12 conceptafbeelding
(Afbeelding: BGR)

We hoeven nog maar een dag te wachten en dan zien we eindelijk de iPhone 12. Analist Ming-Chi Kuo weet al welke het populairst wordt.

Ming-Chi Kuo is samen met Jon Prosser misschien wel de bekendste Apple-leaker. Hij weet dan ook regelmatig nieuwigheden over de nieuwste iPhone of iPad te melden. Afgelopen weekend heeft hij een rapport uitgebracht met zijn verwachtingen voor de iPhone 12.

De modellen van de iPhone 12

Morgen is het Hi Speed-evenement van Apple. In de speciale presentatie zien we naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe iPhone 12-modellen. Waarschijnlijk bestaan deze uit de 5.4 inch mini, de reguliere versie van 6.1 inch, de iPhone 12 Pro van 6.1 inch en de 6.7 grote Pro Max.

Er komen dus waarschijnlijk vier modellen, maar welke wordt nu het populairst? Volgens Kuo wordt dat niet de mini. Hoewel die vermoedelijk met 699 dollar het goedkoopst wordt, is het model volgens hem te klein voor de grote massa. Hij denkt dan ook dat gewone iPhone 12 van 6.1 inch het populairst wordt.

Duurder dan de vorige versie

De iPhone 12 wordt wel duurder dan de voorganger. De telefoon gaat volgens de geruchten 100 dollar meer kosten, wat betekent dat de iPhone 12 start met een vanafprijs van 799 dollar. Het toestel krijgt een nieuw OLED-scherm en een design met platte zijkanten. Bovendien is het de eerste Apple-telefoon die 5G ondersteunt.

Volgens Kuo zijn echter minder mensen bereid om meer te betalen voor een duurdere iPhone. Hij trekt dan ook in twijfel dat er 80 miljoen componenten zijn besteld, zoals eerder werd gesuggereerd. Hij denkt dan ook dat er minder iPhone 12’s worden verkocht in het vierde kwartaal van dit jaar ten opzichte van de iPhone 11 in dezelfde periode een jaar geleden. Dat komt echter ook doordat de telefoon later uitkomt dan de vorige editie.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Tuurlijk waarom niet….
  Omdat het kan!

  Maak ze nóg duurder.

 • Profielfoto
  EagerB0bNerd

  Wat ik  niet zo goed begrijp is dat de kleinste 12 de mini genoemd wordt en dat deze analist hem “te klein” vindt. Ik neem aan dat 5,4 inch de maat van het scherm is en niet van de hele telefoon? De grootste Iphone hier in huis is een 6S plus en die heeft een schermmaat van 5,8 inch. De 12 mini is dan 1 cm kleiner, maar toch nog steeds een flinke jongen, of ben ik nou gek?

 • Profielfoto
  vdlindenmark

  EagerB0bNerd op 12 oktober 2020 12:14
  Wat ik  niet zo goed begrijp is dat de kleinste 12 de mini genoemd wordt en dat deze analist hem “te klein” vindt. Ik neem aan dat 5,4 inch de maat van het scherm is en niet van de hele telefoon? De grootste Iphone hier in huis is een 6S plus en die heeft een schermmaat van 5,8 inch. De 12 mini is dan 1 cm kleiner, maar toch nog steeds een flinke jongen, of ben ik nou gek?

  Je vergeet dat de 6s Plus grote randen heeft langs het scherm. De iPhone 12 mini heeft (waarschijnlijk, want hij is nog niet aangekondigd) een notch en hele smalle randen rondom het scherm en ook geen thuisknop o.i.d.. Waardoor deze telefoon waarschijnlijk een stuk kleiner is dan de 6S Plus en toch een bijna evengroot scherm heeft (0,4 inch verschil).

 • Profielfoto
  Gerritsen

  @EagerB0bNerd: eens
  De drie meest gebuikte iPhones op dit moment zijn de 6s, de 7 en de 8, die hebben alledrie een schermafmeting van 4,7 inch. De 12 mini krijgt een scherm dat maar liefst 0,7 inch (1,8 cm) groter is. Heel erg vreemd als dat dan als ‘te klein’ ervaren gaat worden.

 • Profielfoto
  RW076

  Vergeet ook niet dat Apple liever geen mini maakt (gezien het elle lange gezeur wat we er voor moeten hebben uiten).
  Deze Analist kan zich beter daar in voegen, en de “gewone” en grotere modellen aanprijzen.

  Ik verwacht echter dat de best verkopende iPhone 12 de mini gaat zijn (by far).
  Apple zal er vroeg of laat vast op terug komen, maar iets verteld me dat ze met de 13 nogmaals zullen proberen een groter model populair te krijgen.

 • Profielfoto
  EagerB0bNerd

  Waardoor deze telefoon waarschijnlijk een stuk kleiner is dan de 6S Plus en toch een bijna even groot scherm heeft (0,4 inch verschil).

  Ja, maar dat is precies wat ik bedoel. De 6S plus is humongous en dat komt inderdaad door de schermranden. Maar ondanks dat is het scherm nog steeds aan de flinke kant. Om dan de kleinste 12 ineens “mini” te noemen is een beetje vreemd.

  Zelf lijkt het me juist ideaal. Een redelijk “groot” scherm in een compacte behuizing. Ik had een 2020 SE voor mijn schoonmoeder gekocht, maar vond het scherm voor mijzelf te klein. Als ik zoiets zou hebben met het scherm van rand tot rand zou mooi zijn.

 • Profielfoto
  EagerB0bNerd

  Waardoor deze telefoon waarschijnlijk een stuk kleiner is dan de 6S Plus en toch een bijna even groot scherm heeft (0,4 inch verschil).

  Ja, maar dat is precies wat ik bedoel. De 6S plus is humongous en dat komt inderdaad door de schermranden. Maar ondanks dat is het scherm nog steeds aan de flinke kant. Om dan de kleinste 12 ineens “mini” te noemen is een beetje vreemd.

  Zelf lijkt het me juist ideaal. Een redelijk “groot” scherm in een compacte behuizing. Ik had een 2020 SE voor mijn schoonmoeder gekocht, maar vond het scherm voor mijzelf te klein. Als ik zoiets zou hebben met het scherm van rand tot rand zou mooi zijn.

 • Profielfoto
  Night

  Mij lijkt de Mini ook de ideale ‘zak’telefoon. Nu deze op het menu staat, zit ik te twijfelen of ik wel de SE2 zal nemen….

 • Profielfoto
  wimbers

  ik heb de 11, die is dus 6,1″ ik heb geen kleine handen maar dat kreng is echt te groot om handig met 12 hand te gebruiken. ik stap over naar een 12 mini