Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 12 oktober 2020

Ming-Chi Kuo: ‘Dit iPhone 12 model wordt mogelijk het populairst’

We hoeven nog maar een dag te wachten en dan zien we eindelijk de iPhone 12. Analist Ming-Chi Kuo weet al welke het populairst wordt.

Ming-Chi Kuo is samen met Jon Prosser misschien wel de bekendste Apple-leaker. Hij weet dan ook regelmatig nieuwigheden over de nieuwste iPhone of iPad te melden. Afgelopen weekend heeft hij een rapport uitgebracht met zijn verwachtingen voor de iPhone 12.

De modellen van de iPhone 12

Morgen is het Hi Speed-evenement van Apple. In de speciale presentatie zien we naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe iPhone 12-modellen. Waarschijnlijk bestaan deze uit de 5.4 inch mini, de reguliere versie van 6.1 inch, de iPhone 12 Pro van 6.1 inch en de 6.7 grote Pro Max.

Er komen dus waarschijnlijk vier modellen, maar welke wordt nu het populairst? Volgens Kuo wordt dat niet de mini. Hoewel die vermoedelijk met 699 dollar het goedkoopst wordt, is het model volgens hem te klein voor de grote massa. Hij denkt dan ook dat gewone iPhone 12 van 6.1 inch het populairst wordt.

Duurder dan de vorige versie

De iPhone 12 wordt wel duurder dan de voorganger. De telefoon gaat volgens de geruchten 100 dollar meer kosten, wat betekent dat de iPhone 12 start met een vanafprijs van 799 dollar. Het toestel krijgt een nieuw OLED-scherm en een design met platte zijkanten. Bovendien is het de eerste Apple-telefoon die 5G ondersteunt.

Volgens Kuo zijn echter minder mensen bereid om meer te betalen voor een duurdere iPhone. Hij trekt dan ook in twijfel dat er 80 miljoen componenten zijn besteld, zoals eerder werd gesuggereerd. Hij denkt dan ook dat er minder iPhone 12’s worden verkocht in het vierde kwartaal van dit jaar ten opzichte van de iPhone 11 in dezelfde periode een jaar geleden. Dat komt echter ook doordat de telefoon later uitkomt dan de vorige editie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ming-Chi Kuo: ‘Dit iPhone 12 model wordt mogelijk het populairst’
Sluiten