Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 20 oktober 2020

Microsoft Outlook voor Mac voorzien van compleet nieuw ontwerp

Microsoft rolt momenteel een nieuwe versie van de e-maildienst Outlook uit naar iedereen die de app op een Mac gebruikt. De geüpdatete versie biedt verbeterde synchronisatie, een krachtigere zoekmachine en meer. Ondersteuning voor IMAP- en iCloud-accounts is nog altijd niet toegevoegd, helaas.

De update werd voor het eerst gespot door de Duitse website WindowsUnited. Gelukkig meldt de website Forbes dat ondersteuning voor IMAP en iCloud “binnenkort” toegevoegd wordt. Dat meldt de website op basis van wat een vertegenwoordiger gezegd heeft. Wanneer het zover is, is dan weer niet concreet gemaakt. Het is echter wel cruciaal dat die functies toegevoegd worden. IMAP is een populair e-mailprotocol, dat vooral gebruikt wordt door mensen met een eigen domeinnaam. iCloud-ondersteuning is ook niet geheel onbelangrijk voor de mensen die de app op hun Macs gebruiken.

Het eerste dat gebruikers echter zullen merken wanneer ze de geüpdatete Outlook-app opstarten is het nieuwe design. Dat design is nu afgesteld op de Big Sur-update.

Outlook
Microsoft Outlook.

Update voor Outlook op macOS

Wanneer je de app van de update voorziet, dan kun je rekenen op een aantal verbeteringen.

  • Verbeterde synchronisatie: het nieuwe systeem werkt sneller en accurater dan hiervoor en is gebaseerd op Microsofts eigen sync-technologie. Er is tevens ondersteuning voor de Outlook Mobile.
  • Zoekverbeteringen: de zoekmachine binnen de app is nu gebaseerd op dezelfde technologie die ook aanwezig is bij andere Office 365-ervaringen.
  • Nieuwe functies voor het opstellen van e-mailberichten en evenementen, waarmee je productiviteit verhoogd moet worden.
  • Mijn dag: binnen je mailbox krijg je een overzicht van je agenda-items en evenementen te zien, zodat je weet wat je vandaag te doen staat. Ook zie je wat je de komende twee weken te wachten staat.
  • Aanpasbare toolbar
  • Mailtips: je krijgt meer informatie over je mails, zoals een waarschuwing voor wanneer je iemand een antwoord wil geven die een automatisch bericht ingesteld heeft.
  • Snooze: je kunt bepaalde mails nu snoozen, zodat ze tevoorschijn komen wanneer je ze nodig hebt of wanneer je er tijd voor hebt.

De nieuwe versie van Microsoft Outlook wordt via de App Store uitgerold.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft Outlook voor Mac voorzien van compleet nieuw ontwerp
Sluiten