Microsoft Outlook voor Mac voorzien van compleet nieuw ontwerp

Door: Wesley Akkerman - 18 reacties
Microsoft Outlook
(Afbeelding: Microsoft)

Microsoft rolt momenteel een nieuwe versie van de e-maildienst Outlook uit naar iedereen die de app op een Mac gebruikt. De geüpdatete versie biedt verbeterde synchronisatie, een krachtigere zoekmachine en meer. Ondersteuning voor IMAP- en iCloud-accounts is nog altijd niet toegevoegd, helaas.

De update werd voor het eerst gespot door de Duitse website WindowsUnited. Gelukkig meldt de website Forbes dat ondersteuning voor IMAP en iCloud “binnenkort” toegevoegd wordt. Dat meldt de website op basis van wat een vertegenwoordiger gezegd heeft. Wanneer het zover is, is dan weer niet concreet gemaakt. Het is echter wel cruciaal dat die functies toegevoegd worden. IMAP is een populair e-mailprotocol, dat vooral gebruikt wordt door mensen met een eigen domeinnaam. iCloud-ondersteuning is ook niet geheel onbelangrijk voor de mensen die de app op hun Macs gebruiken.

Het eerste dat gebruikers echter zullen merken wanneer ze de geüpdatete Outlook-app opstarten is het nieuwe design. Dat design is nu afgesteld op de Big Sur-update.

Outlook
Microsoft Outlook. (Afbeelding: Microsoft)

Update voor Outlook op macOS

Wanneer je de app van de update voorziet, dan kun je rekenen op een aantal verbeteringen.

 • Verbeterde synchronisatie: het nieuwe systeem werkt sneller en accurater dan hiervoor en is gebaseerd op Microsofts eigen sync-technologie. Er is tevens ondersteuning voor de Outlook Mobile.
 • Zoekverbeteringen: de zoekmachine binnen de app is nu gebaseerd op dezelfde technologie die ook aanwezig is bij andere Office 365-ervaringen.
 • Nieuwe functies voor het opstellen van e-mailberichten en evenementen, waarmee je productiviteit verhoogd moet worden.
 • Mijn dag: binnen je mailbox krijg je een overzicht van je agenda-items en evenementen te zien, zodat je weet wat je vandaag te doen staat. Ook zie je wat je de komende twee weken te wachten staat.
 • Aanpasbare toolbar
 • Mailtips: je krijgt meer informatie over je mails, zoals een waarschuwing voor wanneer je iemand een antwoord wil geven die een automatisch bericht ingesteld heeft.
 • Snooze: je kunt bepaalde mails nu snoozen, zodat ze tevoorschijn komen wanneer je ze nodig hebt of wanneer je er tijd voor hebt.

De nieuwe versie van Microsoft Outlook wordt via de App Store uitgerold.

Windows United

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  RW076

  Tijdje verplicht mee moeten werken, maar gelukkig via via kunnen omzeilen met Mail.
  Ik vind het niet eens zo slecht of vervelend, en het heeft zaken die ik mis in Mail (uitgesteld verzenden).
  Maar ik ben te gewend aan Mail om er naar over te stappen.
  Gelukkig begrijpt mijn baas dit, al weet hij niet voor hoelang ons “trucje” geaccepteerd word door IT.

 • Profielfoto
  RW076

  (een edit functie zou mooi zijn)

  En iCal, tsja wie wil dat nou opgeven in zijn Apple Ecosysteem?
  Tuurlijk, MS zegt dat het samenwerkt, maar de praktijk is helaas anders.
  De ene kant op 99 van de 100 keer zeker, maar de andere kant op, not so much.

  Nee, helaas zijn Mail en iCal gewoon te goed en te nodig op je Mac of iOS apparaatje. Of je moet ALLES om willen gooien.

 • Profielfoto
  elifafd

  Zelfs de Exchange accounts worden niet meer ondersteund……Alleen nog Office365…..

 • Profielfoto
  Rolf

  Puur als email client ben ik zeer happy met die upgrade. Outlook nu veel overzichtelijker, veel sneller, echt lekker werken !!!

  (maar inderdaad, ik hou Calendar nog gescheiden, en tot nu toe Contacts ook)

 • Profielfoto
  Matador

  De titel van het nieuwsbericht zegt ‘Microsoft Outlook voor Mac voorzien van compleet nieuw ontwerp’. Had ik wel graag een beeld van gezien in het bericht natuurlijk

 • Profielfoto
  Matador

  OK. Ik zie een screenshot op WindowsUnited. Het ligt vast aan mij, maar het ziet eruit als de meeste andere mail-programma’s, dus het is me een raadsel van ‘compleet nieuw ontwerp’ vandaan komt.

 • Profielfoto
  Matador

  +1 voor Edit button:-)

 • Profielfoto
  Jako

  Outlook is prima voor mijn werk, maar helaas kan ik het nieuwe ontwerp nog niet gebruiken omdat ik zogenaamde ‘gedeelde’ of ‘functionele’ postbussen gebruik en die kunnen (voorlopig?) niet toegevoegd worden. Je zet het nieuwe ontwerp met een simpel schuifje aan of terug uit. Als je een niet-365-Outlook account hebt kan je het nieuwe ontwerp niet gebruiken, maar dan krijg je het schuifje ook niet te zien.

  voor mezelf gebruik ik Mail en Calendar, mooi gescheiden;-)

 • Profielfoto
  RW076

  RW076 op 20 oktober 2020 11:55
  (een edit functie zou mooi zijn)

   

  Super vet! Dat u vraagt wij draaien gaat nog eens heel groot worden.:)

 • Profielfoto
  bjorngra

  Krijgt Mail in Big Sur eindelijk eens een out-of-office functie anno 2020? Da’s toch te triest voor worden.

 • Profielfoto
  fixar

  IMAP is een populair e-mailprotocol, dat vooral gebruikt wordt door mensen met een eigen domeinnaam.

  Ehh, zo’n beetje iedereen die mail gebruikt die ie bij zijn internetprovider heeft gehad en gebruikt (en dat zijn er in NL alleen waarschijnlijk al een paar miljoen)  zal deze via IMAP moeten toevoegen aan een mailclient.  Je struikelt online over de mensen die al sinds mensenheugenis een @planet.nl, @kpnmail.nl, @ziggo.nl of soortgelijke emailadressen gebruiken. Lang niet iedereen is inmiddels overgestapt op een provider-onafhankelijk gmail-adres of een @iCloud adres (voorheen @me en @mac)

 • Profielfoto
  fixar

  bjorngra op 20 oktober 2020 21:32
  Krijgt Mail in Big Sur eindelijk eens een out-of-office functie anno 2020? Da’s toch te triest voor worden.

  Mwoah, als je dat op die manier moet gaan regelen zul je wel je computer aan moeten laten staan om je OoO berichtjes te laten versturen*. Veel verstandiger is het om dit via je provider (webmail) in te stellen.

  *in de internet-prehistorie veel schik gehad van meerdere computers die elkaar bleven bombarderen met OoO-berichten. Dat legde nog wel eens een netwerk of lokale mailserver plat als iemand even niet had nagedacht over de juiste configuratie

 • Profielfoto
  RW076

  bjorngra op 20 oktober 2020 21:32
  Krijgt Mail in Big Sur eindelijk eens een out-of-office functie anno 2020? Da’s toch te triest voor worden.

  Ik hoop toch echt velen malen meer op die uitgesteld verzenden.

 • Profielfoto
  Redondo

  Ik ben al enkele jaren overgestapt op Spark (zowel op macOS als op iOS).

  Nog nooit geen spijt van gehad.

 • Profielfoto
  MacPro 5.1

  Op de zaak en nu thuis, dankzij Covid19, werk ik met OWA, Outlook Web Access, via mijn browser Safari ( thuis) en Edge ( zaak). Prive gebruik ik alles in de clouds, dus geen Mail op mijn MP, zoals Gmail en ProtonMail.

 • Profielfoto
  ISS

  Kan het mis hebben, maar IMAP werkt toch gewoon prima met Outlook for Mac?

 • Profielfoto
  cooltennis

  Ik kan helaas deze nieuwe versie nog niet gebruiken ivm imap niet werkt. Die is niet meegegaan maar het overbrengen van oud naar nieuw.
  Hoelang gaat dat duren tot die wel ondersteund?

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ik begrijp niet dat person-centric mail niet geïmplementeerd is. Ik gebruik Unibox en wil niet meer met traditionele email clients werken.