Jelle van Es
Jelle van Es App Store 9 oktober 2020

Microsoft brengt via het web xCloud toch naar iOS-apparaten

Project xCloud bestaat inmiddels en is onderdeel van de Xbox Game Pass Ultimate. Daarmee is het mogelijk om games vanuit de cloud te streamen naar je Android-smartphone en tablets. iOS-apparaten hebben de service nog niet.

Dat heeft te maken met het feit dat Apple wilt dat als er een app uitkomt voor iOS-apparaten, dat je daar de mogelijkheid hebt om een abonnement af te sluiten. En daar heeft Microsoft geen zin in, omdat het dan een percentage moet afstaan aan Apple. Maar nu lijkt het bedrijf op een alternatief te broeden.

Een web-versie voor xCloud op iOS-apparaten

Volgens The Verge zou Microsoft plannen hebben om een alternatief te maken. Zij baseren zich op bronnen die dicht staan bij Phil Spencer, die weer aan het hoofd staat van de Xbox-divisie van het bedrijf. Volgens hem is het absoluut de bedoeling dat gebruikers van iOS ook toegang krijgen tot xCloud. Een aparte app lijkt daarvoor uitgesloten, omdat dat veel werk is. Apple accepteert inmiddels game-streaming diensten, maar elke game die daarop beschikbaar is, zou los ingediend moeten worden. En met meer dan honderd games die beschikbaar zijn, is daar eigenlijk geen beginnen aan.

Xbox games iphone xCloud iOs
xCloud

Dus heeft Microsoft afgekeken bij Amazon. Dat bedrijf heeft onlangs zijn eigen service aangekondigd in de vorm van Luna. En dat zal wel beschikbaar zijn voor iOS-apparaten. Dat komt omdat zij de service via een web applicatie gaan uitbrengen, waarbij ze hebben samengewerkt met het team achter Safari. Via de webbrowser maakt de controller van Luna dan contact met de stream en zodoende kun je games spelen. Dat is dus ook het plan voor het Project xCloud-verhaal.

Google Stadia ook via een omweg te spelen

Een andere streamingservice naast Luna en xCloud is Google Stadia. Ook deze heeft geen app voor iOS apparaten. Maar via een app, die overigens door iemand is gemaakt die los staat van Google, is ook dat te spelen. Meer daarover lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft brengt via het web xCloud toch naar iOS-apparaten
Sluiten