MagSafe voor iPhone 12: zo zien de lader en de accessoires er uit!

Door: Jelle van Es - 5 reacties
iPhone 12 MagSafe
(Afbeelding: Apple)

Waar de iPhone 12 en de 12 Pro als het goed is nu hooguit onderweg zijn, zie daarvoor dit bericht, daar hebben consumenten in de Verenigde Staten nu al accessoires als de MagSafe Charger en verschillende hoesjes ontvangen. En op die manier kunnen wij daar alvast een blik op werpen.

Dit is opgepakt door 9to5Mac, die een aantal van de verschillende posts op social media heeft samengevat. Daardoor krijg je nu al een redelijk beeld van hoe het er daadwerkelijk uit ziet.

De MagSafe voor de iPhone 12 en meer

Eén van de meest interessante nieuwe accessoires voor de iPhone 12 is de MagSafe Charger, wat een nieuw product is. De term MagSafe is eigenlijk helemaal niet nieuw. We zien het al een lange tijd op de verschillende Macbooks van Apple. Aan de oplader van de laptops zit een magnetische oplader, waardoor deze goed blijft vastzitten. Toch is het bij nieuwe iPhone 12 compleet anders.

In de achterkant van de iPhone 12 zitten namelijk magneten. Die moeten helpen om opladers goed op de telefoon te laten aansluiten zodat het oplaten zonder problemen verloopt. Hiermee wordt het opladen efficiënter waardoor een batterij sneller vol is. Soms zorgde het draadloos laden in een verkeerde positie ervoor dat een telefoon niet op 100 procent kwam. De telefoon met MagSafe werkt op Qi-laders en ondersteunt maximaal 15W. Meer over deze accessoire lees je hier. En hieronder zie je hoe het er daadwerkelijk uit ziet in de praktijk.

Een video in het Duits

Wil je liever bewegend beeld zien van de MagSafe Charger? Dan is er deze onderstaande video. Wel in het Duits, maar ook zonder geluid krijg je een goed beeld van hoe het er in het echt uit ziet.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Jammer dat die dingen altijd een vaste kabel hebben.
  Aansluiting of kabel kapot (en dat gaat gebeuren) = apparaat kapot.

 • Profielfoto
  Frans

  KarelWillem op 19 oktober 2020 11:31
  Jammer dat die dingen altijd een vaste kabel hebben.
  Aansluiting of kabel kapot (en dat gaat gebeuren) = apparaat kapot.

  Wat eigenlijk jammer is, is dat ‘we’ die dingen ondanks dat gewoon blijven kopen. Als al die miljoenen die dit ook vinden die dingen met een vaste kabel niet zouden kopen en op de feedback pagina van Apple zouden melden dat ze het ding alleen zullen kopen als er een losse kabel bij zit, dan gaat er echt wel wat veranderen. Het is een keuze hè, ga je voor korte termijn gemak voor jezelf of ga je voor de langere termijn, duurzaamheid en een leefbare planeet voor iedereen?

 • Profielfoto
  makasa

  Kabels zijn bij mij nog nooit kapot gegaan. Draadloze oplader hoeft niet dus je kan je bestaande oplader en kabel gebruiken. Vanwege het milieu was dat de bedoeling van Apple. Dus ook geen extra draadloze oplader kopen dan.

 • Profielfoto
  whaha

  Eens met makasa.

   

  De kabels zijn optioneel.

 • Profielfoto
  --help

  Wat is het voordeel nou hiervan? Corrosie treed nog steeds op bij de lightning connector namelijk. Een magsafe van een macbook had gewoon koperen pinnen en daardoor praktisch 100% energie overdracht, bij QI opladen verlies je een aanzienlijk stuk van de energie (tussen de 30 en 80% las ik). Alsnog heb je hiermee een draadje aan je telefoon zitten, hij gaat echter makkelijk los … is dat het enige?