Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 31 oktober 2020
Leestijd: 3 minuten

MagSafe voor iPhone 12: dit zijn alle beschikbare accessoires op een rij

Eén van de grotere vernieuwingen die de iPhone 12 heeft gekregen is de ondersteuning van MagSafe. Daarmee is het makkelijk om je iPhone op te laden zonder dat je daarvoor een lightning-kabel in te pluggen.

Helaas zit zo’n oplader niet standaard bij je iPhone 12. Daarnaast is het natuurlijk verstandig om je dure smartphone te voorzien van een hoesje, zodat hij langer mee gaat. Kortom, je hebt wat accessoires nodig. Dit zijn daarbij de belangrijkste op een rij.

De Apple MagSafe

Uiteraard beginnen we met de MagSafe-oplader zelf. Zoals gezegd zit die niet standaard bij je iPhone 12, waardoor je voor de nieuwe functie dit accessoire moet hebben. Hij met komt met een USB-C kabel van ongeveer een meter en wanneer je hem gebruikt, dan laadt hij je smartphone op met 15W. Dat is flink wat meer dan een standaard Qi-oplaadstation, waardoor je smartphone redelijk zelf oplaadt. Maar om er goed van te genieten, dan moet je ook nog even een oplaadblokje er bij kopen die 20W ondersteunt. Die kost overigens ook nog even 25 euro. Tel daar de 45 euro van de MagSafe zelf bij op en je hebt een flinke investering die je moet doen.

Apple MagSafe
Apple MagSafe oplader

Doorzichtig hoesje met MagSafe

Goed, je hebt het blokje en de oplader. Dan is het tijd om er een hoesje bij te nemen. Als het goed is werken de meeste (dunne) hoesjes met de MagSafe. Toch houd ik het in dit overzicht bij hoesjes die specifiek melden dat ze de nieuwe techniek ondersteunen, waardoor je wat zekerder van je zaak bent. Ben je tevreden met de kleur van je iPhone 12? Dan is een doorzichtig hoesje handig om in huis te halen. Die zit stevig om je smartphone, terwijl je tegelijkertijd ziet wat voor kleur je in huis hebt gehaald. Bij Apple kost deze 55 euro.

Doorzichtig hoesje

OtterBox Aneu Series

Liever wel een kleurtje in je hoesje? Dan is deze reeks van OtterBox het overwegen waard. Je hebt keuze uit steengrijs, roze, zwart en blauw. Het is een dun hoesje, die volgens de maker makkelijk in je broekzak glijdt, terwijl hij tegelijkertijd stevig in je hand ligt. Door de verhoogde randen zouden de camera en het display goed beschermd zijn. En er wordt specifiek gemeld dat dit hoesje MagSafe ondersteunt. Voor 49,95 euro koop je hem bij Apple.

MagSafe hoesje
OtterBox Aneu Series hoesje

Siliconenhoesje van Apple

Je kunt ook een hoesje met kleurtje kopen van Apple zelf, maar die is dan wel weer een tikkie duurder. Qua kleuren is de keuze reuze. Van donkermarineblauw via citrusroze naar het bekende (PRODUCT)RED van Apple. Bij die laatste gaat er een bijdrage naar de strijd tegen het coronavirus. In het verleden heb ik een aantal van deze hoesjes van Apple gehad en het is qua kwaliteit gewoon in orde. Wel kunnen ze na een jaar wat gaan rafelen, maar dan heeft hij je iPhone 12 waarschijnlijk al vele keren beschermd. Ook deze kost 55 euro.

Siliconen hoesje

Tech21 Evo Wallet

Tot slot nemen we nog even de Tech21 Evo Wallet in dit lijstje mee. Het is niet het meest subtiele hoesje, maar zou volgens de maker je wel wat voordelen geven. Hij beschermt je iPhone tegen vallen tot een hoogte van 3,6 meter. Daarnaast kun je in de binnenkant twee pasjes plaatsen. De meerwaarde daarvan is met de komst van Apple Pay wat minder interessant. Hij ondersteunt MagSafe, maar mist magneten voor het zogenaamde auto-alligment. Je moet de lader dus zelf goed moeten positioneren. In dit lijstje dus het minst interessant, maar tegelijkertijd ook weer net even anders. Voor 49,99 euro is hij van jou.

Tech21 Evo Wallet MagSafe
Tech21 Evo Wallet

Wil je meer lezen over alles dat met MagSafe te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
MagSafe voor iPhone 12: dit zijn alle beschikbare accessoires op een rij
Sluiten