Jony Ive gaat een jaar na zijn vertrek bij Apple in zee met Airbnb

Door: Wesley Akkerman - 7 reacties
Jony Ive van Apple naar Airbnb
(Afbeelding: EPA / John G. Mabanglo)

Het is nu ongeveer een jaar geleden dat Jony Ive bij Apple vertrok. De beste man richtte zijn eigen ontwerpbureau op. Nu is bekend dat hij samen met Airbnb werkt. Deze samenwerking komt echter niet geheel uit de lucht vallen. Ive en de CEO van Airbnb zijn namelijk al jaren goede vrienden van elkaar.

Na 25 jaar dienstverband was het voor Jony Ive genoeg: een jaar geleden vertrok hij bij Apple, om vervolgens een eigen ontwerpbureau op te richten. Dat bureau, genaamd LoveFrom, zou Apple binnenslepen als primaire cliënt, waardoor de designer dus alsnog niet om werk verlegen zou zitten. Ondertussen wacht vriend en vijand nog steeds of deze samenwerking zijn vruchten afwerpt. Ondertussen zit Ive niet stil. Airbnb kondigt namelijk aan samen te werken met LoveFrom. Ive zal helpen bij het ontwerpen van toekomstige producten van de dienstverlening waarmee je huizen huurt van particulieren over heel de wereld.

Jony Ive werkt samen met Airbnb

De aankondiging komt misschien als een verrassing, maar de samenwerking eigenlijk niet. Jony Ive heeft Airbnb namelijk al heel lang hoog zitten. In 2015 was Ive bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het stukje tekst in de TIME 100-entry voor CEO Brian Chesky. In die tekst noemde hij het huurplatform een “opmerkelijke startup”. In de statement van het bedrijf laat dezelfde CEO nu weten dat beide heren al jaren goed bevriend zijn.

In het persbericht staat verder dat LoveFrom een groot creatief team in dienst heeft, van designers, architecten, muzikanten, schrijvers, ingenieurs en artiesten. Het is echter niet helemaal duidelijk wat Airbnb nu plant voor de toekomst. Het is onwaarschijnlijk dat het platform ineens gadgets gaat maken voor de consumentenmarkt. Want dat is wat Ive toch in z’n mars heeft: hardware maken die mensen willen hebben.

Wellicht heeft het iets te maken met zijn andere passie: architectuur. Aangezien Airbnb huizen verhuurt, liggen daar nog wat kansen. In zijn laatste jaren bij Apple was Ive verantwoordelijk voor de indeling van het Apple Park en de nieuwe look van Apple Stores.

Airbnb

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Kan ie zijn WW weer opzeggen.

 • Profielfoto
  JeroenVanGastel1985

  Ive als CEO van Apple 🍏

 • Profielfoto
  maconly

  Hey weer een non tax paying multinational.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  En hop… rijtje reacties weg.:(

  Er stond meer in mijn reactie dan alleen commentaar op de wel hele suffe naam-verbastering.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  maconly op 22 oktober 2020 19:49
  Hey weer een non tax paying multinational.

  GAAAAAAAAAAAAAP,

  Wat is nu precies je doel met al jaren steeds hetzelfde regeltje als reactie plaatsen? Ik begin oprecht medelijden te krijgen..

 • Profielfoto
  Ziegler

  De één is beter in een fake-glimlach dan de ander.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  En dan fotootjes plaatsen van huisjes. Of wat? What a waste…