Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 28 oktober 2020

Jon Stewart keert terug en krijgt eigen serie op Apple TV Plus

Jon Stewart komt terug op televisie. De oud-presentator van The Daily Show krijgt een eigen serie op Apple TV Plus.

Jon Stewart kun je met recht een legende noemen. Hij was jarenlang de presentator van een van de grootste late night-shows in de Verenigde Staten: The Daily Show. Trevor Noah heeft inmiddels al een tijdje het stokje overgenomen, maar dat betekent niet dat Jon Stewart stilzit. Hij komt nu terug op Apple TV Plus.

Jon Stewart is back

Volgens Apple TV Plus gaat Jon Stewart een serie maken dat zich focust op “de onderwerpen die deel uitmaken van nationale verhalen die spelen”. Mogelijk kunnen we de nieuwe show dus vergelijken met John Oliver’s Last Week Tonight. Elk aflevering duurt één uur en gaat over een enkel onderwerp, meldt The Hollywood Reporter.

Dat is niet het enige, want naast de show komt er ook nog een companion podcast. Een show dus op Apple Music waar er verder gepraat gaat worden over het onderwerp uit de show. Hoewel het nog niet bekend is wie de presentatie op zich gaat nemen, lijkt Jon Stewart natuurlijk de meest logische kandidaat daarvoor.

Nog onduidelijke wanneer

Natuurlijk is met de Amerikaanse verkiezingen het juiste moment om de show te starten. Toch gaat dat niet gebeuren. De serie heeft nog geen releasedatum en zelfs geen naam. Het enige wat Apple kwijt wil, is dat het meerdere seizoenen van de show gaat maken. Uit hoeveel afleveringen een seizoen bestaat is nog onduidelijk. De verwachting is dat ergens volgend jaar de nieuwe serie van Jon Stewart kunt kijken.

Het is een grote naam die Apple weet te strikken. De show van Stewart heeft meerdere Amerikaanse komieken een flinke boost gegeven voor hun eigen carrière. Bovendien weet hij veel publiek te trekken vanwege zijn vorige goede show.

Overigens lijkt er nog meer Jon Stewart te komen op Apple TV Plus de komende jaren naast de nieuwe serie. Apple en de komiek hebben een first-look overeenkomst ondertekend. Dat betekent dat hij met zijn productiemaatschappijen ideeën voor nieuwe shows als eerste bij Apple gaat pitchen.

 

Reageer op artikel:
Jon Stewart keert terug en krijgt eigen serie op Apple TV Plus
Sluiten