Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 26 oktober 2020

James Bond is te koop: Apple en Netflix willen geen miljoenen neerleggen

We zitten al een heel lange tijd te wachten op James Bond: No Time To Die. Toch kon de film nu al op Netflix en Apple TV Plus te zien zijn.

James Bond is een van de grootste titels in de filmwereld. Er wordt dan ook massaal uitgekeken naar het nieuwste deel No Time To Die. Het zal de laatste film zijn waarin Daniel Craig de hoofdrol speelt.

James Bond een paar keer uitgesteld

De 25e James Bond-film zou eigenlijk al dit voorjaar in de bioscoop te zien moeten zijn, maar door de coronacrisis is dit op de lange baan geschoven. De voorlopige releasedatum staat nu op 1 april 2021. Toch had de film eerder te zien kunnen zijn.

MGM Studios wilde de film maar al te graag verkopen aan een streamingdienst, vanwege de coronacrisis. Het bood James Bond dan ook aan bij de verschillende diensten. Tot een akkoord kwam het echter niet.

Een flinke vraagprijs

Wellicht heeft dat te maken met de grote vraagprijs. Zowel Apple als Netflix waren aan het bieden op de nieuwste James Bond-film. Het kwam echter niet in de buurt bij het bedrag wat MGM in gedachte had. Het bedrijf wilde namelijk 600 miljoen dollar voor de titel, maar dat was voor de streamingdienst een brug te ver, meldt Deadline.

James Bond is natuurlijk wel een grote titel, maar 600 miljoen dollar  is een zeer hoge vraagprijs. Vooral als je het vergelijkt met een Greyhound die eerder de overstap maakte van bioscoop naar Apple TV Plus. Het betaalde 70 miljoen dollar voor de titel met Tom Hanks in de hoofdrol.

Waarschijnlijk is het ook een principekwestie voor de bedrijven. Ze zouden allemaal 600 miljoen kunnen ophoesten, maar waarschijnlijk weegt het niet op tegen hoeveel de titel oplevert. Wellicht willen andere bedrijven daarna ook meer geld krijgen van de streamingdiensten. Bovendien kregen de partijen maar een licentie voor 1 jaar, terwijl het bij bijvoorbeeld Greyhound 10 jaar is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
James Bond is te koop: Apple en Netflix willen geen miljoenen neerleggen
Sluiten